RUSYADAYIZ.biz

RUSYA-TÜRKİYE Forumları
 SSS •  Ara •  Kayıt •  Giriş 
Zaman: Prş Oca 08, 2009 8:20 pm

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Rusya Kazan ' gitmek
MesajGönderilme zamanı: Sal Ağu 12, 2008 6:35 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı günler dilerim!! ben Kazana gitmek istiyorum!! orada ne gibi sorunlar çıkıyor acaba, havalimanında neler gerekiyor? ben daha önce Moldovaya gittim 5 kez illallah ettim herkesten!! havalimanı ayrı problem , insanlar ayrı problem!! bütün memurların bildiği tek şey ( hoşgeldin Türk,bakşiş)!! :x acaba kazan da böyle bir yermi? birde biraz kalacak yer sorunum var ,ben bir ay kalmayı düşünüyorum, ama internetten bakıyorum oteller ateş pahası!!! acaba orada ucuz pansiyon türü bir yer veya 1 aylığına kiralayabileceğim bir daire bulabilirmiyim? eğer bana bir yol gösterip yardım ederseniz çok sevinirim!!

şimdiden çok teşekkür ederim hepinize!!! hayırlı günler!

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Rusya Kazan ' gitmek
MesajGönderilme zamanı: Sal Ağu 12, 2008 9:31 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

ufuk merhaba, ben daha 4 ay önce kazandan geldim kazanda korkulacak tedirgin olacak bişey yok. evrakların tamamsa sana hiçkimse hiçbirsekilde problem yaşatmaz. ankaradan istanbula gidiyor gibi rahatlıkla gidebilirsin.
kazana girince ilk once taksi ucretlerinden başlayalım. havalimanından sehir merkezine kadar taksi ucreti 500 ruble civarında ancak bu fiyat taksinin modeli daha yeni ve yabancı menseili bir arac olursa 700 ruble olabilir 1 lira 20 ruble olarak hesapla.
kazanda uzun sure kalacaksan ev kiralamanı tavsiye ederim. çunku orda en ucuz otel fiyatı gunluk 500-600 ruble civarında ev kiralama işini 8-10 bin aralıgında bir rakama halledebilirsin. bu fiyata kiraladıgın evde tv yatal kanape buzdolabı gibi esyalar olur. 2-3 kişi gidersen bu daha mantıklı bir secenek. ev kiraladıgın zaman polis karakoluna gidip kaydını yaptırman gerekir. her ihtimale karsı polisin senin nerde kaldıgını bilmesi gerekir. Aksi durumda senin başına orda talihsiz birsey gelse polis zan altında kalır.
eger kiralık ev bulamazsan sana şehirdeki en ucuz otellerden birkacını soyleyebilirim. otelde kaldıgın zaman senin karakola gitmene gerek kalmıyor otel senin kayıt işlemlerini kendisi hallediyor
inşallah sorunları aşabilirsem bu ayın sonunda bende çalışmak için kazana geliyorum. aynı zamanda kazanda olursak sana yardımcı olurum.

son olarak bende kazana gitmeden once burdaki arkadaslardan yardım sormustum bu linke bakarak gorebilirsin viewtopic.php?t=1128
ancak tavsiye niteligi taşıyan ve cok onemli bilgiler yazan arkadasların mesajını kazan donunce okuyabildim. cunku o yazıyı yazdıktan sonraki 3-4 gun içinde kendimi kazanda buldum :)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Çrş Ağu 13, 2008 2:11 am 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Çok teşekkür ederim Tuğran!! Biraz olsun içime su serptin! Bende bu ayın sonunda Kazana gitmeyi düşünüyorum!! Ama ev nasıl kiralayacağım işte onu bilmiyorum, galiba kiralama işini buradan yapamam!! Senin bildiğin böyle bir kiralık ev varmı orada??? ( Demişsin ki !!: <eger kiralık ev bulamazsan sana şehirdeki en ucuz otellerden birkacını soyleyebilirim. !!>
Söyleye bilirsen çok sevinirim!!! En azından ev kiralayana, veya ev bulana kadar parkta yatmam :lol:
Ben internetten bakıyorum ama hiç bir sonuca ulaşamıyorum, en ucuz otelin günlüğü 50$ dan başlıyor!! :(
Birde sormak istiyorum!!: Kazan da veya Kazan havalimanında otel rezervasyonu soruyorlarmı, yani otel rezervasyonu illa gereklimi Kazana giriş için!!

Cevaplarınız için, şimdiden hepinize çok çok teşekkür ederim!!!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Çrş Ağu 13, 2008 5:41 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

dostum ev kiralamak hiçte kolay degil. bunun için senin kazanda yaşayan turklerden yardım alman gerekiyor. kazanda turku nerde bulacagım diye merak etme alışveriş merkezlerini gezerken fasfut tarzı turk lokantaları cok fazla sayıda. orda calışanlarında bircogu turk onlar sana otel yada ev bulmakta yardım eder. parkta yatmak son derece tehlikeli etraf alkolik kaynıyor. moskovanın aksine kazanda ırkçılık yani faşizm yok çunku orda ruslar sivrilse tatarlar başlarına vurur tatarar sivrilse ruslar başlarına vurur. ve sehirde ortalama %50 tatar-rus var diyebilirim bu yuzden faşizmde bir aşırılık yok.
eger turist vizesiyle kazana giriş yapıyorsan formalite icabi bir rezervasyonun olmalı yani senin vize işlemini yapan tur firması sana formalite icabı bir voçur hazırlar o vocurla kazana girersin ama ben hatırladıgım kadarıyla benim rezervasyonuma hiçkimse bakmamaıştı. bunun sebebi vizenin ben kazana gelmeden once yetkili tur firması tarafından bildirilmiş olması olsa gerek.
kazanda dikkat edecegin en onemli husus bahsedildigi gibi hersey çok ucuz degil çogu seyin fiyatı turkiyedekiyle basa bas aynı.

şehirdeki benim bulabildigim en ucuz otel daha dogrusu pansiyon çeşmeli pansiyonu oldu. rusçada gosminitsa çişmiyali diye geçiyor yani çeşmeli pansiyonu. tramvayla veya otobüsle şehir merkezinden 40-50 dkda ulaşımı saglanıyor gunlugu son 4 ayda zam gelmemişse en ucuz 600 ruble yani 30 ytl den başlıyordu
adresi bu
Chishmyale Hotel (гостиница «Чишмяле»)
Address: Russia, 420140, Kazan, Prospekt Pobedy, 78
yani pobedy bulvarı no:78
yani adres pobedy bulvarında. orda dikkatlicene saga sola bak türk konutları denen bir bina var bina yaklaşık 10-12 katlı ve birbirine bitişik halde o binaları türkler yapmış bu yuzden turk konutları deniyor. o türk konutları binasının giriş katında pansiyon var. ben orda 5 gun kaldım gayet sakin bir pansiyon daha sonra ev kiraladım
sonra gvardeiskaya oteli var oranın fiyatları çeşmeli oteli kadar ucuz olmasada belki çeşmeli otelinde oda bulamama ihtimaline karsılık onunda adresini vereyim.
Gvardeiskaya Hotel (гостиница «Гвардейская»)
Address: Russia, 420073, Kazan, ulitsa Gvardeiskaya. no:35
burasıda gvardeiskaya caddesinde buraya şehir merkezinden ulaşım daha kolay hatta 20dk bir yurumeyle şehir merkezine ulaşabilirsin. bu otelin karsısındaki binadan ben ev kiralamıştım.

şimdi sana kolaylık olsun diye bazı fotograflar gonderiyorum bu fotografları cep telefonumla çekmiştim.

bu alttaki fotografta pobedy bulvarı var arkada gordugun bitişik yuksek binalar türk konutları. tam o tramvayın arkasında kalan yerde mavi bir tabelada rus harfleriyle çeşmeli yazıyordu. o mavi tabelanın oldugu yer otel
Resim

bu fotograftada o otelin tabelası. mavi renkte zemin ustune çeşmeli yazıyor. otelin girşi binayı karsına alınca en sagda kalıyor
Resim

her ihtimale karşı bu linkide sana yolluyorumki. orda kazandaki buyuk kucuk her otelin adresi yazıyor.http://www.tatarstan.eu/content/blogcategory/43/296/
son olarak bende insallah bu ayın sonunda %90 kazandayım. inşallah ben senin geldiginde kazanda olursam sana yardımcı olurum.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Çrş Ağu 13, 2008 8:33 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Tuğran bana çok yardımcı oldun, bu bilgiler bi hayli işime yarayacak!! Nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum ama, çok çok teşekkür ederim sana! Dediğim gibi bu ayın sonunda gitmeyi planlıyorum, belki de orada kalabilirim, tabiki şartlar uyarsa!! Şayet aynı zaman da orada olursak görüşmeyi umarım ve çok memnun olurum! inşallah görüşebiliriz!! Tekrar çok teşekkür ederim Tuğran!!!!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Ağu 14, 2008 4:43 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

estagfirullah kardes ne tesekkuru, bu bizim insanlık borcumuz biz turkler her zaman birbirimize yardım etmeyi dayanışmayı elden bırakmamamız gerekiyor. yabancı bir devlette turkler arasında dayanışma beraberlik yoksa orda turk yok olarak bil. çunku dayanışmayı beraberligi unutmuşsak bizde onlardan biri olmusuzdur kendi özümüzü ve benligimizi yitirmişizdir.
kardeş her ihtimale karsı http://maps.google.com/ adresindende şehrin genel goruntusunu caddelerini ve sana soyledigim pobedy bulvarını gorebilirsin.
zaten kazanda iki tane bulvar biri pobedy bulvarı ikinciside ibrahimova bulvarı.
bu linkte http://maps.google.com/ pobedy bulvarı ve diger bulvarlar sarı renkte işaretlenmiştir.

dostum benim işlemlerimin bitmeinede az bir zaman kaldı. kazanda bir inşaat firmasında kontroler olarak çalışmak uzere izin belgesi aldım. o belge 3 suret şeklinde cıktı biri kazanda dısısleri bakanlıgının ofisinde kaldı ikitanesininde elime geçmesi bekliyorum çunku o belgelerden birinide burda yani ankarada buyukelçilige verip çalışma vizesi alacagım. daha gunu kesin belli olmadıgı için bilet rezervasyonu yaptırmadım. şimdin kazandan istanbula gelen ucaklar full dolu cunku izin kullanmaya gelen turk işcilerinin turkiyeye gelme mevsimi.
çalışma vizesini bu ayın sonuna kadar halledebilecegimi umuyorum. bende bu aynın sonunda en gec eylul başında kazanda olurum. yapabilecegim birsey varsa elimden geldigi kadar yardımcı olmaya calısırım

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cmt Ağu 23, 2008 6:21 pm 
Moderatör
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Tugran hocam her kimsen benim eski komsumsun.Bende edelveys magazinin karsi tarafindaki evlerde oturuyordum yani yujniy magazinin tam karsisinda )))

Guce karsi gelemeyen adelet,Acizdir.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzr Ağu 24, 2008 12:43 am 
Yeni Üye
Yeni Üye

Arkadaşlar bu forumda yazdıklarınız gerçekten çok yardımcı oluyor. Kısmetse 1 ay içerisinde bende Kazan'da olacağım. Onlarca kişiye sordum, herkesin ortak birleştiği nokta Kazan'ın Rusya'da en yaşanabilir şehri olduğu. Argümanlar şöyle:

1) Şehir düzenli
2) Moskova ve Petersburg'daki ırkçılık yok
3) Ucuz
4) Gökdeniz ve Hasan Kabze de bu şehirde ikamet ediyor:)

Umarım üniversite de, üniversitenin yurtları güzel olur. 4 sene boyunca sefil bir yerde kalmak gerçekten çekilmez aksi takdirde.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzr Ağu 24, 2008 8:26 am 
Moderatör
Moderatör
Kullanıcı avatarı

2 sene once Trafik sorunuda yoktu :P

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzr Ağu 24, 2008 12:35 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

Trafik mi? Allah Allah, 1.200.000 kişilik şehirde ne trafiği, üstelik metrosu bile varmış? :)

Kazan'ın volga kıyısındaki kumsalı gördüğümden beri aklımda dolanıp duran ilk iş Volga'da yüzmek. Pistir mistir gerçi de, Manş denizindeki koli basilleriyle yüzdükten sonra herhalde birşey olmaz volga'dan:)

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzt Ağu 25, 2008 6:22 pm 
Moderatör
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Gitde gorursun... ))

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzt Kas 03, 2008 2:54 am 
Yeni Üye
Yeni Üye

efendy79 yazdı:
Tugran hocam her kimsen benim eski komsumsun.Bende edelveys magazinin karsi tarafindaki evlerde oturuyordum yani yujniy magazinin tam karsisinda )))

Dostum inşallah birgün tanışırız :) siteye herzaman bakamıyorum pek vaktim olmuyor bu yuzden sana vaktinde cevap yazamadım benim evim açıkcası Gvardeiskaya caddesinde inşallah yakın bir zamanda kurskaya caddesine gececegim. bizim insaat firmasının yapmış oldugu binalardan yeni bir ev aldım. şimdi patrona borcumu ödüyorum inşallah bu iştende alnımızın akıyla çıkarız.
bazı arkadaşlarımız site içinde sürekli olarak yardım istiyor bilgi istiyor. bizler elimizden geldigi kadar birbirimize yardımcı olmalıyız. kazandaki turklerin birbirleriyle arkadas olarak degil akraba olarak kaynaşması gerekir. çunku burda biz bizeyiz ve bize bizden başka yardım eden olmaz

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzt Kas 03, 2008 12:45 pm 
Moderatör
Moderatör
Kullanıcı avatarı

tugran yazdı:
efendy79 yazdı:

Dostum inşallah birgün tanışırız :) siteye herzaman bakamıyorum pek vaktim olmuyor bu yuzden sana vaktinde cevap yazamadım benim evim açıkcası Gvardeiskaya caddesinde inşallah yakın bir zamanda kurskaya caddesine gececegim. bizim insaat firmasının yapmış oldugu binalardan yeni bir ev aldım. şimdi patrona borcumu ödüyorum inşallah bu iştende alnımızın akıyla çıkarız.
bazı arkadaşlarımız site içinde sürekli olarak yardım istiyor bilgi istiyor. bizler elimizden geldigi kadar birbirimize yardımcı olmalıyız. kazandaki turklerin birbirleriyle arkadas olarak degil akraba olarak kaynaşması gerekir. çunku burda biz bizeyiz ve bize bizden başka yardım eden olmaz

Hocam cok dogru soyluyorsun ama seninde bildigin gibi,herkez buraya ekmek parasi icin gelmiyor.Bu tarz mantalite sahibi olan kisilerle anlasmak konusmak arkadaslik etmekde cok zor. Kiminle dost olduysam kazanda 2 gun sonra hepsi evin anahtarini istiyor anlatabildim sanirim. Bu tarz kisilere yardimci olmuyorum hic bir konuda.

Seninle gorusmus olabiliriz belki... Rodinadaki avto servise ugradinmi hic? Suan oranin yeni sahibi Kasap omer var. Cok yakin dostumdur kendileri....

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Sal Kas 11, 2008 2:17 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

efendy79 yazdı:
tugran yazdı:
efendy79 yazdı:

Hocam cok dogru soyluyorsun ama seninde bildigin gibi,herkez buraya ekmek parasi icin gelmiyor.
Bu tarz mantalite sahibi olan kisilerle anlasmak konusmak arkadaslik etmekde cok zor. Kiminle dost olduysam kazanda 2 gun sonra hepsi evin anahtarini istiyor anlatabildim sanirim. Bu tarz kisilere yardimci olmuyorum hic bir konuda.

Seninle gorusmus olabiliriz belki... Rodinadaki avto servise ugradinmi hic? Suan oranin yeni sahibi Kasap omer var. Cok yakin dostumdur kendileri....

haklsin hocam ev anahtari olayina bende girmem. isteyen varsa 600 rubleye otel bulunuyor :) ben acikcasi kazana ekmek parasi yerine hovardaliga gelenlerle arkadaslik kurmam. ayak ustu bir konusmadan sonra sen yoluna ben yoluma hesabi :) rodinodaki oto servisine su ana kadar ugramis degilim yakinda ugrayip omer beyle ve sizinle tanisirim ne olsada kazanda iyi oto servis bulunmuyor. omer bey bu bu konuda bizlere cok yardimci olacaktir

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Sal Kas 11, 2008 9:11 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

selam tugran kardesim siz kazan sehrindemi calisiyosunuz. yani sakincasi yoksa ne isiyle ugrasiyorsunuz ??
ben burdayim cunki belki mesleklerimiz cakisirsa birbirimize yardimci olabiliriz.

ben burda serbest piyasadayim,
saygilar

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 15 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz