dostum ev kiralamak hiçte kolay degil. bunun için senin kazanda yaşayan turklerden yardım alman gerekiyor. kazanda turku nerde bulacagım diye merak etme alışveriş merkezlerini gezerken fasfut tarzı turk lokantaları cok fazla sayıda. orda calışanlarında bircogu turk onlar sana otel yada ev bulmakta yardım eder. parkta yatmak son derece tehlikeli etraf alkolik kaynıyor. moskovanın aksine kazanda ırkçılık yani faşizm yok çunku orda ruslar sivrilse tatarlar başlarına vurur tatarar sivrilse ruslar başlarına vurur. ve sehirde ortalama %50 tatar-rus var diyebilirim bu yuzden faşizmde bir aşırılık yok.
eger turist vizesiyle kazana giriş yapıyorsan formalite icabi bir rezervasyonun olmalı yani senin vize işlemini yapan tur firması sana formalite icabı bir voçur hazırlar o vocurla kazana girersin ama ben hatırladıgım kadarıyla benim rezervasyonuma hiçkimse bakmamaıştı. bunun sebebi vizenin ben kazana gelmeden once yetkili tur firması tarafından bildirilmiş olması olsa gerek.
kazanda dikkat edecegin en onemli husus bahsedildigi gibi hersey çok ucuz degil çogu seyin fiyatı turkiyedekiyle basa bas aynı.
şehirdeki benim bulabildigim en ucuz otel daha dogrusu pansiyon çeşmeli pansiyonu oldu. rusçada gosminitsa çişmiyali diye geçiyor yani çeşmeli pansiyonu. tramvayla veya otobüsle şehir merkezinden 40-50 dkda ulaşımı saglanıyor gunlugu son 4 ayda zam gelmemişse en ucuz 600 ruble yani 30 ytl den başlıyordu
adresi bu
Chishmyale Hotel (гостиница «Чишмяле»)
Address: Russia, 420140, Kazan, Prospekt Pobedy, 78
yani pobedy bulvarı no:78
yani adres pobedy bulvarında. orda dikkatlicene saga sola bak türk konutları denen bir bina var bina yaklaşık 10-12 katlı ve birbirine bitişik halde o binaları türkler yapmış bu yuzden turk konutları deniyor. o türk konutları binasının giriş katında pansiyon var. ben orda 5 gun kaldım gayet sakin bir pansiyon daha sonra ev kiraladım
sonra gvardeiskaya oteli var oranın fiyatları çeşmeli oteli kadar ucuz olmasada belki çeşmeli otelinde oda bulamama ihtimaline karsılık onunda adresini vereyim.
Gvardeiskaya Hotel (гостиница «Гвардейская»)
Address: Russia, 420073, Kazan, ulitsa Gvardeiskaya. no:35
burasıda gvardeiskaya caddesinde buraya şehir merkezinden ulaşım daha kolay hatta 20dk bir yurumeyle şehir merkezine ulaşabilirsin. bu otelin karsısındaki binadan ben ev kiralamıştım.
şimdi sana kolaylık olsun diye bazı fotograflar gonderiyorum bu fotografları cep telefonumla çekmiştim.
bu alttaki fotografta pobedy bulvarı var arkada gordugun bitişik yuksek binalar türk konutları. tam o tramvayın arkasında kalan yerde mavi bir tabelada rus harfleriyle çeşmeli yazıyordu. o mavi tabelanın oldugu yer otel

bu fotograftada o otelin tabelası. mavi renkte zemin ustune çeşmeli yazıyor. otelin girşi binayı karsına alınca en sagda kalıyor

her ihtimale karşı bu linkide sana yolluyorumki. orda kazandaki buyuk kucuk her otelin adresi yazıyor.
http://www.tatarstan.eu/content/blogcategory/43/296/son olarak bende insallah bu ayın sonunda %90 kazandayım. inşallah ben senin geldiginde kazanda olursam sana yardımcı olurum.