|
RUSYADAYIZ.bizRUSYA-TÜRKİYE Forumları |
|
Zaman: Prş Oca 08, 2009 8:38 pm
|
Cevaplanmamış mesajlar | Aktif başlıkları görüntüle
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
[ 3 mesaj ] |
|
| Yazar |
Mesaj |
|
ChinTonich
|
Mesaj Başlığı: Dil Eğitimi Alacam, 2 Okul var ve 2 şehir lütfen tavsiyeleri Gönderilme zamanı: Sal Ağu 05, 2008 12:15 am |
|
 |
| Yeni Üye |
 |
|
|
Merhabalar !
Ben 6 ay civarında rusyada dil eğitimi almak istiyorum. Gittiğim acentada 2 okul önüme sundular,
1.DERZHAVIN INSTITUTE (Hem Moskova hemde St.Petersburg'da okulları var)
2.LIDEN&DENZ LANGUAGE CENTRES (Moskova)
Şimdi sanırım iki dil okuluda birbirine yakındır eğitim olarak. Benim ilk karar vermem gereken hangi şehirde okuyacak olmam.
Hangisi daha pahalı, ve ne kadar pahalı ?
Birde gidilecek ve görülecek yerleri olsun.Sosyal yer olsun, ama bir yandan da çok güvensiz olmamasını istiyorum.
İstanbul'da yaşıyorum, tabiki nereleri ne saatlerde güvensiz biliyorum kısmen, ama oralarda bilmiyorum.
Genel olarak insanlara sorduğumda, St.Petersburg çok güzel, aşık olunacak bir şehir diyorlar.Moskova daha pahalı ama ne kadar pahalı. Ayda ne kadar harcanır, bir hamburger ne kadar ? Bir kola ne kadar ?
St.Petersburg da 1-2 aydan sonra sıkılma veya yerlerin bitmesi gibi olur mu ?
Ankaralı arkadaşlar kızmasın, kötüleyici demiyorum ama birçok Ankaralı arkadaşım, Ankarada gidecek bi iki yer olduğunu söylüyorlar. Yani Moskova=İstanbul, St.Petersburg= Ankara gibi mi ? (Tabiki tam böle deil ama anlamam için özetle)
Kısacası hangi şehiri seçeyim, hangi şehirde daha iyi dostluklar kurup, sosyal yaşamın içine girebilirim ki, dil öğrenimime katkısı olsun...
Şimdiden Çok Teşekkür Ederim, Tavsiyelerinizi ve Görüşlerinizi Bekliyorum...
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
djkaan
|
Mesaj Başlığı: Re: Dil Eğitimi Alacam, 2 Okul var ve 2 şehir lütfen tavsiyeleri Gönderilme zamanı: Pzt Eyl 08, 2008 9:37 pm |
|
 |
| Yeni Üye |
 |
|
|
Üstad;
Aşağıdaki ayrımlara göre sen kararını ver....
1-Moskova aynı İstanbul gibi ama İstanbul 'un 10 katı filan pahalı ...Nargile 40 usd. Sigara buradakinin 2 katı....Yani çok paran yoksa Moskova'ya asla gitme...Gideceksende eğitim alacağın süre boyunca yurtta filan kalayım deme..Şehir gerçeken ok pahalı...Parana yazık....
2-St.Petersburg Ankara değil asla ..Ankara St. Petersburg asla olamaz. İzmir gibi diyelim....İstanbul 'la İzmir arasındaki fark neyse Moskova - St. Petersburg da aynen öyle....St. Petersburg da daha entel dantel insanlar var.....Moskova ise tam kozmopolit...Afrikalısı , Türk'ü , Türkiz Cumhuriyetlerinden adam mı arasın ..her telden kaynıyor....
3-Fiyatar açısından St. Petersburg Moskova dan aşağı kalır yanı yok. O da pahalı ama Moskova kadar değil...Moskova resmen yağlı kazık..Dadından yenmiyiii:)
4-2 şehirdede verilen kurs paraları , üniversite paralarına yazık...Yani nasıl anlatayım dostum gerçekten yazık..değmez....Moskova da ev kiraları orta derecede bi yer ve 2 odaysa 1200-1600 usd arası...Artık düşün....
5-Ama benim sokağa atacak param var dersen St.Petersburg derim....Şehir manyak bir şehir....Yani Paris filan diyolar ya.. yok abi St.Petersburg ayrı bişey....
6-Ben turizmciyim ..bu şehirlerde ders alalım dedik bi hesap yaptım kendi standartlarımda eğitim 3 aylık 8000 € denk geliyor. Herşeyiyle ama.Bu yuzden ben Ekaterinburg da Çhelyabinsk diye bi yer duydum.. Şimdi buradan bi arkadaş eğer bana yardımcı olursa oraya gideceğim.
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
josef_06
|
Mesaj Başlığı: Gönderilme zamanı: Çrş Kas 19, 2008 1:22 pm |
|
 |
| Üye |
 |
|
|
STORK TOURS YURT DISI EGITIM.RUSYADA EKONOMIK UCRETLERLE RUSCA ÖGRENMEYE HAZIRMISINIZ? STORK YURT DISI EGİTİMİ 3 AYLIK DİL EGİTİMİ 2875 $ 6 AYLIK DİL EGİTİMİ 3525 $ BU ÜCRETLERE DAHİL OLAN HİZMETLER:Kurs+Konaklama+Davetiye+Vize+Sigorta+Tüm Transfer Giderleri+Evrak Tercümesi+Moskowa Gezisi+Danışmanlık+GİDİŞ DÖNÜŞ UÇAK BİLETİ. Tüm Masraflar Dahil STORK YURT DIŞI EGİTİM MEŞRUTİYET CADDESİ 11/1 SEMA HAN KIZILAY/ANKARA TEL :0312/425 10 52 FAX :0312/425 60 06 E MAİL :info@storktours.com YESARİ YUSUF ÖZCAN:0506 309 07 97 MSN ADRES:josef_1881@hotmail.com ACENTAMIZ TÜRSAB A (TÜRİZMCİLER BİRLİGİNİN ÜYESİ) OLUP A GRUBU SEYAHAT ACENTASIDIR.SİRKETİMİZ 5 YILDIR FALİYET GÖSTERMEKTEDİR.DALINDA UZMANDIR.
|
|
| Başa Dön |
|
 |
|
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
|
[ 3 mesaj ] |
|
Kimler çevrimiçi |
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir |
|
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
|
|