Selam. Birşey değil... Gelmeden bana yazarsan veya mesaj atarsan, ben yardımcı olmaya çalışırım sana Tyumen'de. Yani yolu yordamı gösteririm ve seni elimle teslim ederim
Aralık ve Ocak ayları Tyumen de dahil olmak üzere bölgenin en soğuk aylarıdır. Sibirya'nın iç kesimlerinde geçtiğimiz günlerde erken kar görüldüğü dikkate alınırsa, bu kış daha da çetin geçecek gibi kış bölgede... O yüzden kışlık kıyafetlerle birlikte içlikleri de almayı unutmayın. Su geçirmeyen ayakkabınız olsun.

Çünkü ıslanınca sokakta hemen donabilir siniz
Ankara'da Hilton otelinin altında Viking Turizm firması var Rusya'ya turist vizesini oradan alabilirsin. Turist vizesini almak kolay. Sabah verip o günün akşamı alabilirsin. Rusya'ya gidince, Tyumen'e varınca hemen 3 gün içerisinde registre yani oturum izni alman gerekebilir kalacağın süreye göre. Otel'de kalırsan otel zaten oturum-kalış kayıdını yapıyor. Kanuna göre her uçak biletin 3 gün kayıtsız-registre yaptırmadan kalmana izin veriyor.
Ne kadar masraf yapacağın tamamen kendi istek ve zevklerine bağlı.

Tyumen pahalı bir şehirdir. Ama kalacak ve yiyecek konularında uygun ve üstelik temiz yerler bulma imkanın da vardır. Uzun süre kalmayı düşünüyorsan 1 odalı eşyalı daire kiralaman daha hesaplı olur.
Rusya'ya giriş-çıkış yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar demişsin. Bana büyüklerimin söylediği nasihatı sana da söylemek isterim. Eğer işçi değilsen Rusya'ya giriş ve çıkışlarda mümkün olduğu kadar bağımsız, kendi halinde görünmeye çalış. Hiç heyecanlanma. Görevliler nasıl davranırsa davransın, daima rahat ol. Türk işçilerinden uzak ve ayrı durmaya gayret et. Yoksa onlara yapılan muamelelerden sen de nasibini alırsın. Rusya'ya gelmeden bazı temel kelimeleri, ifadeleri öğrenmeye çalış. Kimseye güvenme, kendine güven!
Beni acizane bildiğim bunlar. Ama yine de insanlık ölmedi. Bir sıkıntın olursa mutlaka bana haber ver! 8-919-947-41-26, 8-919-943-05-07.
hanhanan@mail.ru (Agent) ICQ 361842101. (+905382765494)
Unutma Allah yolda olanlara ve kalanlara mutlaka yardımcı olur. Gönlün ve vicdanın temizse her yerde ve her zaman iyi insanlarla karşılaşırsın!
Kolay gelsin...