RUSYADAYIZ.biz

RUSYA-TÜRKİYE Forumları
 SSS •  Ara •  Kayıt •  Giriş 
Zaman: Prş Oca 08, 2009 7:55 pm

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: POLİS PROBLEMMİŞ???
MesajGönderilme zamanı: Sal Kas 25, 2008 6:32 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

Öncelikle merhaba arkadaşlar sitemiz cok guzel bende universite için rusya yı dusunuyorum oncelıkle oradakı unıler cok daha ıyı cunku burada selcuk ısparta dahıl olmak uzere ege ve marmarada bulunan okullar harıc dıgerlerı bolum bırıncılerını rusya ya gonderıyor benım boyle bır tanıdıgım var muhasebe bıtırdı suan kazan sehrınde ve polısın problem oldugunu rusvetcı olduklarını ve herzaman ıcın yanında polıse verıcek paran olması gerektıgını aksı taktırde pasaportunu bıle yırttıklarını soyledı bu problemı yasayan varmı ????yada sızlerın gozlemlerı nasıl ?tesekkurler

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: POLİS PROBLEMMİŞ???
MesajGönderilme zamanı: Sal Kas 25, 2008 8:19 pm 
Moderatör
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Eger evraklarinda bir sikinti varsa evet yapabilirler.Polislere bu hakki vermemek lazim...Bilmem anlatabildimmi?

Guce karsi gelemeyen adelet,Acizdir.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Sal Kas 25, 2008 9:27 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

nizam1292 yazdı:
Öncelikle merhaba arkadaşlar sitemiz cok guzel bende universite için rusya yı dusunuyorum oncelıkle oradakı unıler cok daha ıyı cunku burada selcuk ısparta dahıl olmak uzere ege ve marmarada bulunan okullar harıc dıgerlerı bolum bırıncılerını rusya ya gonderıyor benım boyle bır tanıdıgım var muhasebe bıtırdı suan kazan sehrınde ve polısın problem oldugunu rusvetcı olduklarını ve herzaman ıcın yanında polıse verıcek paran olması gerektıgını aksı taktırde pasaportunu bıle yırttıklarını soyledı bu problemı yasayan varmı ????yada sızlerın gozlemlerı nasıl ?tesekkurler

ben Kazan da 7 yildan beri yasiyorum yirtma ile ilgili hicbirsey gormedim vede duymadim. Birkere dusun kardesim pasaport yirtmanin cezasi bir kere arastir derim. Polis hicbir zaman problem degildir kisinin herseyi (vizesi,oturumu) ve kendisi normal oldukdan sonra polis degil hickimse bisey demez.
saygilar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Çrş Kas 26, 2008 10:32 am 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

nizam1292 ;
Sadece Rusya'da universite dusunuyorum demissin buradan yola cikarak Moskova'da yasama ihtimalin uzerine,kendi tecrubelerime dayanarak sunlari soyleyebilirim ki ; evet polis problem OLABİLİYOR.Ama konu tamamen senin ve yanindaki arkadaslarinin tavir ve rahatligiyla alakali.Neden? yuzlerine bakinca vasifsiz oldugunu anlayabilecegin insanlari alip kisa bir egitim surecinden sonra sokaklara salivermisler :) ve kucuk maaslarla. Senin sorun yasayabilecegin polisler metro guvenliginden sorumlu olup it surusu gibi iceride volta atan tipler.Rutbeli ya da kidemli polisler ozellikle sokaklarda seni durdurup kontrol bile etmezler.Trafik polisleri tam anlamiyla SORUN olabilirler ama ogrencilik hayatinda araba kullanmak zorunda degilsin.Bu konuyla alakali kafana birsey takma derim. Zaten kisa sure icerisinde buraya uyum saglar , tabiri caizse raconu ogrenirsin :) Kazan 'da polisin pasaport yirtmasi olayi bana bi hayli sacma ve kanun disi geldi.Benim su an emin oldugum birsey var ki o da , basinda rusvetle ilgili bi haber yer aldiginda bile o polislerin bir anda istasyonlardan kayboldugu :) Korkuyorlar yani ! bu konu trafik polisleri icin kesinlikle gecerli degil cunku onlar resmen mafya ! sana simdiden tavsiyem " RAHAT OL ,ne kadar rahat davranirsan o kadar huzurlu yasarsin" ;) Yolun acik olsun..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Çrş Kas 26, 2008 4:48 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

yardımlarınız için tesekkurler arkadaslar cok sagolun

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Çrş Kas 26, 2008 11:56 pm 
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

POLIS GORDUGUNDE GOZ KONTAGI KURMA HICBIR ZAMAN BIRDE BELGELERINE GUVEN BIDE GITTIGIN YERLERE DIKKAT BASKA HICBIR ZAMAN PROBLEM OLMUYO

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzr Kas 30, 2008 4:30 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

yasar_1982 yazdı:
POLIS GORDUGUNDE GOZ KONTAGI KURMA HICBIR ZAMAN BIRDE BELGELERINE GUVEN BIDE GITTIGIN YERLERE DIKKAT BASKA HICBIR ZAMAN PROBLEM OLMUYO

bide polis gorduğunde goz kontağı kurmiim derken kafanıda eğme direk alir valla:))

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzr Kas 30, 2008 9:17 pm 
Moderatör
Moderatör
Kullanıcı avatarı

kirat yazdı:
yasar_1982 yazdı:

bide polis gorduğunde goz kontağı kurmiim derken kafanıda eğme direk alir valla:))

Bu ne yaaaa ne sorusturmasından geciyorsunuz sız oyle....Rahat olun kardesim.....Sizlerinde burada haklari var kimse size birsey yapamaz...... Polisin sizden tek avantaji sizin dil bilememeniz...Hepsi bu olmadik seyleri bahane edip sizi parmakliklar ardina attiginda korkup hemen para cikiverir.....
Onlarda biliyo bunun boyle olacagini...Yani daha once oynan bir filmin surekli devami gibi....
Rahat olun.....dil bilmiyorsaniz...tek basiniza sokaga cikmamaya calisin.... yakalanmayin yani... :-))))

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Çrş Ara 03, 2008 3:27 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Diyelim ki rus polisine gittiniz ve o da sizin işinizi halletti.Siz normal olarak ona:

Спасибо (teşekkür ederim) dersiniz.O ise size aynen şu cevabı verecektir:

Спасибо в карман не положешь (Teşekkürü cebe koyamazsın )
yani güzel dostum anlayacağın rus polisi demek rüşvet demek!!! sakın rus polisini bizim türk polisi gibi düşünme!!! birkaç ay eğitim üzerine bir üniforma geçir 100 dolar maaş al sana rus polisi!!!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Çrş Ara 03, 2008 8:34 pm 
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

ban kasım 5 aralık 3 arası kaldım her dıskoya gıttım hıc bır yerde durdurup bana pasoport sormadılar takma fazla gezmene bak bısey olmaz evrakların tamamsa korkma

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cmt Ara 06, 2008 11:57 pm 
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

arkadaşlar konuyla alakalı değil ama size birsey danışmak istiyorum... benim moskovada trafık komseri ve başka tanıdıgım polis komseri var aram iyi baya onlarla şimdi moskovaya geldiğimde ki 1 hafta sonra gelıcem polısle bır sorunum oldugunda onları arasam bir yardımı olurmu bana onların :roll:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzr Ara 07, 2008 12:40 pm 
Moderatör
Moderatör
Kullanıcı avatarı

Polisle bir problemin olmaz zaten..... oldugunu varsayarsak,Sana ilk lazim olacak sey bir tercuman......

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 12 mesaj ] 

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz