RUSYADAYIZ.biz

RUSYA-TÜRKİYE Forumları
 SSS •  Ara •  Kayıt •  Giriş 
Zaman: Prş Oca 08, 2009 7:23 pm

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: OKUMADAN GECME
MesajGönderilme zamanı: Çrş Ara 03, 2008 11:11 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Türk erkeği ve Rus kadını arasındaki ilişki

Cinselliği tam anlamıyla yaşayamayan, birebir insan ilişkilerinde başarısız klasik Türk erkeği Rus kadınıyla Sovyetler’in dağıtılmasının ardından dış ülkelere ve özellikle il olarak Karadeniz civarına yaşanan göçle tanıdı. Haberlerde Rus kadınlarıyla birlikte olmak isteyen Türk erkeklerden dolayı Türk kadınları ve birçok Karadenizli aile arasında sorunlar yaşandı. Senelerin ilerlemesi ve Rusya’nın ekonomik olarak belini biraz doğrultmasıyla Akdeniz civarına ilk Rus turistlerini almasıyla Türk erkekleri Rus kadınlarıyla ikinci olarak burada tanıştı. Bunun ardından Türk firmalarının Rusya’da yatırım yapması ve (başta erkekler olmak üzere) birçok Türk çalışanın Rusya’ya gitmesi Rus kadınların Türk erkekleriyle yakınlaşması için üçüncü maddi temeli hazırladı.

Türk erkeğinin genel olarak kadınlara ve spesifik olarak Rus kadınlara yaklaşımında kadının erkeğin gözünde saf bir cinsel obje olarak görülmesi dikkati çekiyor. Bunun yanında Türk kadınının dini dogmalarla bastırılması ve birtakım dini senaryolarla kadın cinselliğinin baskı altına alınması sonucu Türk erkeği cinselliği istediği gibi yaşamak konusunda birçok sıkıntıyla karşılaşıyor.

Öbür taraftan yeni Rusya’da kadınların kendi vücutlarını ağırlıklı biçimde çıkar amaçlı olarak cinsel obje halinde sergilemeleri ve bunun yanında Sovyet zamanından farklı olarak göreceli bir cinsel “özgürlüğün” sersemliği içinde Türk erkeklerinin tam da “aradığı” kadın tipi “kriterlerini” tamamlıyor. Rus kadınlarının güney iklimi insanlarından farklı olan görünümü, cinsellik konusundaki açıklıkları ve özgürlükleriyle birleşince, Türk erkekleri için Rus kadınları çok çekici bir konum alıyor.

Rus kadınlarının gözündeyse Türk erkeklerinin fiziksel görünümünün çekiciliği dışında asıl olarak aile bağının kuvvetli oluşu Rus kadını için önemli bir kriter. Yaşam şartlarının eziciliği altında Rus erkeklerinin eşlerini başka bir kadınla aldatması veya kendilerini alkole vermesi Rus kadınların çalışma ve ev içi yaşamdaki tüm yükün kadın üzerine binmesine neden oluyor. Kadınların gözünde Türk erkekleri gerek içki konusunda, gerekse de aile bağları konusunda Rus erkekler yanında daha iyi bir alternatif olarak beliriyorlar.

Türk erkeğinin gözünde güzel bir kadına “sahip olmak” her ne kadar bir prestij anlamına geliyorsa, bu durum Rus kadını için de geçerli. Birden çok erkekle birlikte olmak yeni Rus kadınları için de bir prestij anlamına geliyor. Gazete, dergi ve internet ilanları üzerinden Rus kadınları başka erkeklerle buluşuyor, iş, tatil ve diğer kamusal mekanlarda başka erkeklerle tanışıp eşlerini aldatıyorlar. Dolayısıyla her iki taraf açısından da eşleri aldatma sorunu söz konusu. Türk erkekleri ve Rus kadınları birçok açıdan kendi tarihsel, kültürel, sosyal ve ekonomik arka plandan dolayı birbirlerini çekici buluyorlar, ancak bu olgunun ardında din ve ekonomi gibi başka dinamikler belirleyici iki etmen.

Sonuç

Türk aile ve insan ilişkilerini anlamak, Sovyet sosyalizmi sonrası halkın sefil durumunu açıklamak ve her iki toplum arasında oluşan yeni sosyal ilişki zincirini kavrayabilmek için bu yazıda Türk erkeği ve Rus kadını üzerinde durdum. Sovyetler’in yıkılmasının ardından tek kutuplu bir dünyaya sürüklenen insanlık gündelik yaşamda sadece makro değil, aynı zamanda mikro sorunlara da gömülmüş durumda. Sovyetler’in dağılmasının ardından Rusya’da yaşanan ekonomik kriz insan ilişkilerinde en iyi kadınlar bağlamında günlük yaşamda gözlemlenirken, dinin ve İslam kültürünün işlevini kaybetmesi ve insan ihtiyaçlarıyla çelişmesinin en güncel örneği Türk erkeğinin Rus kadınlara olan eğiliminde aranabilir.

Kapitalizm kıskacında paraya bağımlı hale getirilen insanı çözümlemenin iyi yollarından birisi genel ekonomik arka plan ile gündelik insani ilişkiler arasındaki bağlantıya ışık tutmaktan geçiyor. Bu yazıda Sovyetler Birliği sonrası halkın ve asıl olarak kadınların içine düştüğü acı durumu ve bununla birlikte Türk toplumunun içinde bulunduğu sosyal ilişki krizini birlikte açıklamaya çalıştım. Her iki sorun da güncel olmakla birlikte bu sorunların aşılması, toplumsal çelişkilerin üzerine gidilmesi ve onların eleştirilmesiyle mümkün. Bu yazıda insan doğasıyla çelişen iki etmeni göstermeye çalıştım: Din ve kapitalist ekonomi.
:!: :!: :!: :!: YORUMA ACIK BIR YAZIDIR.HERKEZ ISTEDIGI GIBI YORUM YAPABILIR SAYGILARLA

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: OKUMADAN GECME
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 04, 2008 2:58 am 
Yeni Üye
Yeni Üye

zaman gazetesinden mi aldın hocam bu makaleyi??))

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 04, 2008 3:53 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

ONELI OLAN NEREDEN NASIL ALDIGIM DEGIL.YAZININ ICERILIGIDIR.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 04, 2008 8:39 pm 
Üye
Üye

petersburg veya adın neyse dostum;merak ettiğim bir konu var forumda coğu yerde yazılarını okuyorum ama açıkçası bir anlam veremiyorum senin bu rus halkını kötülemeni !! Özellikle rus kızlarını,herhangi bir yaramı aldın zamanında diye düşünesim geliyor ve yani burada bu insanları kötüleyerek eline ne geçiyor sorabilirmiyim mümkünse ?
Benimde kız arkadasım oldu rus zamanında ve şuandada rusyada yasayan Tatar bir kızla Allah nasip ederse haziran gibi evlenmeyi planlıyorum ve 2 ay kadar öncede rusyaya gittim gördüm ailesini tanıdım yasadıgı sehri (penza) gördüm her konuda çok çok memnun kaldım özellikle ailesi 10 numara insanlar orada gördüğüm sıcaklığı onun ailesiyle yasamış oldugum 15 günü unutmam mümkün değil ki ben 32 yasındayım çok türk kızla birlikte oldum aileleriyle içli dışlı oldum ama hiçbirinde orada yasamıs oldugum ilgi ve alakayı göremedim ve göreceğimide hiçbir zaman inanmam çünkü sen onları para gözlülükle sucluyorsun ya !! bunu bir kere gec,sen söylüyorsun ya ben uzun zamandır rusyadayım onları çok iyi tanıyorum falan diye zannedersem sen yanlış insanların içinde bulunmussun yasamın boyunca,konuyu uzatmanın bir mantıgı yok yani diyeceğim burada rus halkını veya rus hatunlarını kötülemen sana bişey kazandırmaz ki insanlara akıl vermekte kimseye düşmez her insana Allah bir akıl vermiş ve insanlarda bunu kullanabiliyorlar ,sen rus hatunlarını sevmiyor olabilirsin saygı duyarım bende türk hatunlarını sevmiyorum mesela,çünkü artık çoğunun karakteri kişiliği bozulmus hani diyorsun ya rus hatunlar parayı sever diye bana söylermisin hangi türk hatunu az güzelse kıçı kalkık değil veya paran yoksa yanına yaklaşabiliyorsun,paran varsa her türlü onuda bir güzel zamanla yataga atabiliyorsun ki bunu çok yasadım,senin dediklerin eskidendi burada da artık lise öğrencisi bir güzel sex yapabiliyor kasmadan veya o noktalara gelebiliyor,sonucta herkez kendi hayatını yaşar Allah herkezin gönlüne göre versin...
saygılar..

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 04, 2008 10:18 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

nıco dostum.KIM KIMLE EVLENIRSE EVLENSIN KIM KIMLE ARKADAŞ OLURSA OLSUN YASASIN MUTLU OLSUN BENI PEK ALAKADAR ETMEZZ.SENINKI TATAR DIGERINKI OZBEK DIGERINKI RUS BUNLAR SACMA KONULAR.BEN KIMSEDEN DARBE FELAN ALMIŞ DEGILIM CUNKI BEN TURK BIR BAYANLA EVLIYIM.BUDA BENIM SECIMIM.VE COK MUTLUYUM.HER IKI ULKENINDE KULTURU COK FARKLI BILEN BILIR.BEN COK IYI BILIYORUM CUNKI BEN COK UZUN YILLARDIR BURADAYIM VE HALA BURADA CALIŞIYOM.BU 1 CISI. 2 ::::::::: BENIM YAZDIKLARIM BAZILARIN COOOOK ZORUNA GIDIYOR O KISILERE SOYLUYORUM OKUMASINLAR YADA CEVAP YAZMASINLAR HIIC BIR TURDE KATILMASINLAR YORUMDA YAPMASINLAR.BEN ONLARIN RUS BAYANLA EVLENMELERINE BIR SEY DEMIYORUM EVLENSINLER.EEEEEEEEE BEN ONLARA KARIŞMIYORSAM ONLARDA BANA KARISAMAZLAR.SIZIN ICINDE GECERLI YAZILARIM ISIN ICIN ONEMSIZ OLABILIR YADA DUSUNDURUCU OLABILIR.KATILIR YADA KATILMASSIN BU SENIN SECIMIN.AMA TARTIŞMAK ISTEDIGIN BIR KONU VARSA BUYURUN TARTISALIM KONUSALIM.SIKINTILARI PAYLASALIM.MUTLULUKLARI PAYLAŞMAYA GEREK YOK.MUTLUSANIZ NE GUZEL.EEEEEEEEEEEEEEEEE.SENIN SORUNUN NE SIMDI DOSTUM.SEN EVLENMEK ISTEDINDE BENI EVLENME DEDIM SANA BUYUR EVLEN SENDE KATIL BAŞINI TAŞLARA VURANLAR LISTESINE.DIYECEKSINKI NEDEN BAŞIMI TASA VURACAGIM.SIMDI DEGIL SONRA.BEN KARSIYIM RUS BAYANLARLA EVLILIGE AMA SEN EVLENMENE BIR ENGEL OLAMAZ.BENIM KARSI CIKMAM.NEDENINE GELINCE:::::::::::::::::::::BEN SUSARIM O ZAMAN ZAMAN KONUSUR SENINLE.GENE DIYORUM EVLENNNNNNNN.EGER MUTLU OLACAGINA INANIYORSAN SAYGILARRRRRRRRRR DOSTUM SANA HER KONUDA YARDIM ETMEYI ISTERIM.EGER GERCEKTEN CIDDI VARSA TAKILDIGIN SORULAR SOYLE.BURADA KONUSALIM.YOKSA SANA ALLAH MUTLULUKLAR NASIP EDER ISALLAH.BEN ONCA SENE YASADIM BURADA AMA BEN RUS BAYANLARLA MUTLU OLAMADIM SEN OLURSUN.BENIM MUTLI OLMAMAMIN CAPKINLIKLA ILGISI YOK KESINLIKLE

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 04, 2008 10:52 pm 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

((ALINTI-1))
Mesaj Başlığı: Re: SAINT PETERSBURG VE RUSYA HAKKINDA TUM SORULARINIZA CEVAP
MesajGönderilme zamanı: Pzr Kas 30, 2008 11:02 pm
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

KIRAT ARKADAŞIM BEN BEKARIM.VE HIC EVLENMEDIM.
BU ALDATMA ISI BUYNUZLAMA ISI BENI ASAR BEN PEK ANLAMAM RUS KIZLARIYLA OYNASIRIM EYLENIRIM VAKTIMI GECIRIRIM EN FAZLA CANIMI SIKILIR KIZA GIT DERIM YADA KIZ DEYİŞİKLIK ISTER BAŞKASINI BULUR BITER BIRI BITER BIRI BAŞLAR AMA
BEN SIZI ANLAMIYORUM.NEYIN MUCADELESINI VERIYORSUNUZ.DARBE MARBE NEREDEN CIKARIYORSUNUZ KIMDEN NE YEMISIM KI BENIM HABERIM YOKMUS YAAAA.BURAKIN SACMALAMAYIDA AKILLICA KONUSLIM ISTERSENIZ.ZATE 2 TANE ARKADAŞ BULDUM CEVAP VERMEYE YETIŞEMIYORUM.

((ALINTI-2))

petersburg
MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 04, 2008 10:18 pm
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

nıco dostum.KIM KIMLE EVLENIRSE EVLENSIN KIM KIMLE ARKADAŞ OLURSA OLSUN YASASIN MUTLU OLSUN BENI PEK ALAKADAR ETMEZZ.SENINKI TATAR DIGERINKI OZBEK DIGERINKI RUS BUNLAR SACMA KONULAR.BEN KIMSEDEN DARBE FELAN ALMIŞ DEGILIM CUNKI BEN TURK BIR BAYANLA EVLIYIM.BUDA BENIM SECIMIM.VE COK MUTLUYUM.HER IKI ULKENINDE KULTURU COK FARKLI BILEN BILIR.BEN COK IYI BILIYORUM CUNKI BEN COK UZUN YILLARDIR BURADAYIM VE HALA BURADA CALIŞIYOM.BU 1 CISI. 2 ::::::::: BENIM YAZDIKLARIM BAZILARIN COOOOK ZORUNA GIDIYOR O KISILERE SOYLUYORUM OKUMASINLAR YADA CEVAP YAZMASINLAR HIIC BIR TURDE KATILMASINLAR YORUMDA YAPMASINLAR.BEN ONLARIN RUS BAYANLA EVLENMELERINE BIR SEY DEMIYORUM EVLENSINLER.EEEEEEEEE BEN ONLARA KARIŞMIYORSAM ONLARDA BANA KARISAMAZLAR.SIZIN ICINDE GECERLI YAZILARIM ISIN ICIN ONEMSIZ OLABILIR YADA DUSUNDURUCU OLABILIR.KATILIR YADA KATILMASSIN BU SENIN SECIMIN.AMA TARTIŞMAK ISTEDIGIN BIR KONU VARSA BUYURUN TARTISALIM KONUSALIM.SIKINTILARI PAYLASALIM.MUTLULUKLARI PAYLAŞMAYA GEREK YOK.MUTLUSANIZ NE GUZEL.EEEEEEEEEEEEEEEEE.SENIN SORUNUN NE SIMDI DOSTUM.SEN EVLENMEK ISTEDINDE BENI EVLENME DEDIM SANA BUYUR EVLEN SENDE KATIL BAŞINI TAŞLARA VURANLAR LISTESINE.DIYECEKSINKI NEDEN BAŞIMI TASA VURACAGIM.SIMDI DEGIL SONRA.BEN KARSIYIM RUS BAYANLARLA EVLILIGE AMA SEN EVLENMENE BIR ENGEL OLAMAZ.BENIM KARSI CIKMAM.NEDENINE GELINCE:::::::::::::::::::::BEN SUSARIM O ZAMAN ZAMAN KONUSUR SENINLE.GENE DIYORUM EVLENNNNNNNN.EGER MUTLU OLACAGINA INANIYORSAN SAYGILARRRRRRRRRR DOSTUM SANA HER KONUDA YARDIM ETMEYI ISTERIM.EGER GERCEKTEN CIDDI VARSA TAKILDIGIN SORULAR SOYLE.BURADA KONUSALIM.YOKSA SANA ALLAH MUTLULUKLAR NASIP EDER ISALLAH.BEN ONCA SENE YASADIM BURADA AMA BEN RUS BAYANLARLA MUTLU OLAMADIM SEN OLURSUN.BENIM MUTLI OLMAMAMIN CAPKINLIKLA ILGISI YOK KESINLIKLE

Hayirli olsun petersburg 4 gun icinde evlenmissin haberimiz yok.Allah mesud bahtiyar etsin....

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cum Ara 05, 2008 1:05 am 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

BEN EVLENSEM BIR TURK BAYANLA EVLENIRIM BUDA BENIM SECIMIM VE COK MUTLU OLURUM.DEMEK ISTEDIM.YANNIŞ YAZILMIŞTIR.EVLI OLSAM DAI BEN BUNU ACIK ACIK YAZARIM KIMDEN CEKINECEGIM.YADA KIM ENGEL OLABILIR BANA.BENIM KIMSEYE YALAN SOYLEME GIBI BIR IHTIYACIM YOK.BUNUDA BILESIN DOSTUM. :D :D :D

En son petersburg tarafından Cum Ara 05, 2008 1:13 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cum Ara 05, 2008 1:08 am 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

Diyosunnn...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cum Ara 05, 2008 11:42 am 
Üye
Üye

petersburg hakkatten sacmalıyorsun ayrıca kendini böyle yazılar yazarak mutlu ediyorsun sanırım :))
dicek bişi yok yazmaya devam et dostum ,allah yolunu açık etsin...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cum Ara 05, 2008 4:22 pm 
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

nicomedia41 yazdı:
petersburg hakkatten sacmalıyorsun ayrıca kendini böyle yazılar yazarak mutlu ediyorsun sanırım :))

gun gelır sacmamı yoksa gercekmı anlarsın sende nıko.sımdılık ne dusunursen dusun onemlı degıl.gunu geldıgınde cokkkkk ıyı anlarsın :D :D aynı dıger arkadaşlar gıbı.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzt Ara 08, 2008 1:06 am 
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

yav arkadaslar bırakın yazsın yavvv boyle daha ıyı alıstı artık bısey olmaz ona kıvırır dolandırır yınede sıcarr bosverın o yazsı bız gelelım cevap yazalım gene sıcsın bıdaha yazalım gene gene alıstı olsun o boyle bırısı

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzt Ara 08, 2008 12:12 pm 
Üye
Üye

yasar_1982 yazdı:
yav arkadaslar bırakın yazsın yavvv boyle daha ıyı alıstı artık bısey olmaz ona kıvırır dolandırır yınede sıcarr bosverın o yazsı bız gelelım cevap yazalım gene sıcsın bıdaha yazalım gene gene alıstı olsun o boyle bırısı

Kendi halinde bırakın dolansın diyorsun :mrgreen: :mrgreen: buda doğru aslında :lol: :lol:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzt Ara 08, 2008 12:14 pm 
Üye
Üye

petersburg yazdı:
nicomedia41 yazdı:

gun gelır sacmamı yoksa gercekmı anlarsın sende nıko.sımdılık ne dusunursen dusun onemlı degıl.gunu geldıgınde cokkkkk ıyı anlarsın :D :D aynı dıger arkadaşlar gıbı.

bu arada senden baska boynuzlanan birini görmedim bu sitede yada şikayetçi olanı ,demekki problemi kendine ara sayın peder
:mrgreen: :mrgreen:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Ara 11, 2008 4:33 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

Ya neden tartısıyosunus kı adam kendı basından gecen tecrubeler sonucunda yorumunu yasmıs....

Kendılıgınden olusan bu tartısma ortamının mantıksız oldugunu dusunuyorum.....Kımım kımele evlenecegıne kım karısabılr??....hangı ınsanla mutluysanıs ve ılerdede bu mutlugu o ınsanın verecegını dusunuyorsanıs,ama en onemlısı sadece ıyı gunde degıl kotu gundede yanınızda olacagını adınız kadar emın olacagınızı bıldıgınıs kısı sızın aradıgınız kısıdır....
burada amacım ukelalık yapmak degıl.....su ana kadar evlenmıs de degılım, ama yıkılan bırcok evlılıge tanık olmam o evlılıklerden bu yorumları cıkarmama neden oldu...

saygılar

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cum Ara 12, 2008 12:05 am 
Üye
Üye

yeni üye,enteresan !!! :D

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 29 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi