RUSYADAYIZ.biz

RUSYA-TÜRKİYE Forumları
 SSS •  Ara •  Kayıt •  Giriş 
Zaman: Prş Oca 08, 2009 5:12 pm

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 45 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Re: Moskova Devlet Üniversite (Lomonosov)
MesajGönderilme zamanı: Çrş Nis 30, 2008 2:13 am 
Site Admin
Site Admin
Kullanıcı avatarı

1-) Kesinlikle değer.
2-) Yurtta kalmadım ayrıntıları bilmiyorum, başkası cevaplar.
3-) Yaşam tarzına göre değişir. Söylediğiniz rakam yeter. Sürünmessiniz ama iyi bir yaşam da süremezsiniz. Öğrencilik sonuçta, katlanmak lazım.
4-) Her şeyi kitabına uygun yaptıktan sonra kabul edilmeme oranınız düşük. Yabancı öğrenciler için giriş çok zor olmuyor. Önemli olan girdikten sonra orayı bitirebilmek. Ruslar için MGU'ya girmek hayal. Çok zor yani.
5-) Bu üniversitede 2 yıl okudum.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Sal Tem 15, 2008 2:40 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

iyi günler
bilgi başlıklı bölümde sizlerden bilgi ve yönlendirme istedim,okuyup yardımcı olursanız sevinirim.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzt Ağu 04, 2008 5:39 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

YA arkadaşlar bu uni ile ilgili bana fiyat bilgisi veribilecek biri var mı ve bu üni de muhasebe bölümü var mı acaba?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cmt Ağu 09, 2008 11:14 am 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

rey_joven

YA arkadaşlar bu uni ile ilgili bana fiyat bilgisi veribilecek biri var mı ve bu üni de muhasebe bölümü var mı acaba?

sevgili dostum bu sorunun cevabını sende biliyorsun hem bana dolandırıcı demek istiyorsun hemde abuksubuk sorular ile salağa yatıyorsunuz...

sevgili arkadaşlar lütfen msn olarak eklediğiğniz kişiler ile fiyat pazarlıklarına ve anlaşmalara ortak olmayın
sormak istediğiniz sorular var ise burada hepbirlikte tartışılır ve konuşulur ve kimsenin bir başkasına dudak altı dolandırıcı deme hakkına sahip değildir.. sevgilerim ile şimdilik hoşçakalın

ve sizzz rey_joven kelimelerinize dikkat ediniz ve contduraculla yı fişlemeyiniz lütfen portaldaki konumumu araştırıp cevap yazınız...

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Düzeltme:önemli!!!!!
MesajGönderilme zamanı: Cmt Ağu 09, 2008 11:18 am 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

belli volk olarak söylemek istediğim kişinin nich i rey_joven değildir. özür diliyorum rey_joven
(belli volk) bu yazım sana yukarıdaki

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Sal Ağu 26, 2008 9:03 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

ben ne dedim şimdi a fiyat sordum ayrıca demişsin bunları bellivolk a diyorum öyle isimli biri yok ki baktım

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Cmt Ağu 30, 2008 9:05 pm 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

ERKİN CİĞİM KAFANA TAKILAN BİR SORU OLURSA BANA SORARSIN :)
SAĞDAN SOLDAN BİLGİ TOPLAYARAK YORULMA ÇÜNKÜ BEN BU KONUDA UZMANIM BİLGİ TOPLAMA KONUSUNDA HEPİNİZ DAHİLSİNİZ PORTALIMI TAKİP EDİN VE CEVAP ALIN ÇÜNKÜ BENİM SORUM YOK .
BİRZAMANLAR VARDI FAKAT ÇOK BİLMİŞLER HAKARET YADA BUKALACA BENİİM SORULARIMI CEVAPLAMADILAR

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Sal Eyl 09, 2008 2:08 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

merhaba arkadaşlar uzun zamandır araştırıyorumda rusya hem uygun fiyatı hemde harika üniversiteleriyle inanılmaz ilgimi çekiyo muhtemelen bu sene geç kaldım fakat seneye kesinlikle gitmek istiyorum öss de barajı geçiyorum fakat öyle türkiyede kazancak kadar puanlar yapmıyorum ve bu baraj derken birinci bölümdenmi bahsediliyo yoksa össde 2. bölümdenmi ben burda güzel sanatlara hazırlandıgım ve çalıştıgım için pek derslerle aram yok fakat moskovoda sinema televizyon bölümü varsa eger kesinlikle oraya gitmekiçin elimden geleni yaparım kabul edilip edilmeme konusunda burdaki puan çok önemlimi yoksa parayı bastıran gidebiliyormu bide moskovodaki Gerasimov Institute of Cinematography nin kabul şartları fiyatları hakkında bi fikri olan bana yardımcı olabilcek bi arkadaş varmı şimdiden teşekkürler

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Eki 02, 2008 5:10 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

merhaba ben bu üniversite hakkında ii şeyler duydum ve ileride burada okumak istiyorum ancak buradaki yurtlar ve ev kiraları hakkında hiç bilgim yok bana lütfen yardımcı olun :roll:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzr Eki 05, 2008 2:33 pm 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

azıcık portalı gezersen bulursun burs ücretinden tut kiralar gezeceğin yerler ve becereceğin fahişelere kadar herşey contduraculla ve erkinde tabiki efendy79 da ve diğerlerinde herkezde var böle sorular canımı sıktı yaaa neyse bol şans!

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Eki 23, 2008 2:19 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

Iyı günler arkadaşlar

Denklikle ilgili sormak isterdim...YÖKten öğrenilmesi gerektiini biliyorum....Ancak yinede...Sonuçta, Moskova devlet Üniversitesi Rusyanın bir numaralı üniversitesi...Dolayısıyla, eğer YÖK Rusyada 1 tane bile üniversite tanıyorsa onun da MDU (MGU) olması gerek, değil mi?
Birde ki yeni çıkan, tüm gazetelerde yayımlanan karar..."499 Üniversitede Yüksek Lisans Şansı"...orada 2 tane Rusyadan üniversiteden söz ediliyor...acaba hangileri?
Birde ki Üniversitenin hem YÖK tarafından tanınması, hem de ki ucretsiz oraya okumaya gönderdiği Üniversitelerden olması (yani üniversitenin her 2 listede olması) genel olarak Denklik açısından ek bir avantaj sağlıyor mu?

Ayrıca da Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesinin Tıp fakültesiyle ilgili sormak isterdim...buranı bitiren her hangi bir Türk var mı...onun akibeti ne oldu...acaba Türkiyede tanındı mı?

Saygilar

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Prş Kas 13, 2008 2:27 am 
Yeni Üye
Yeni Üye

mrb arkadaşlar ben rusyada okumayı düşünüorum aranıza yeni katıldım ... bi kaç sorum olucak öncelikle

1- moskowa devlet üniversitesinde ücretsiz okuyabilmek için össde belirli bi puan veya diploma puanın bi ilgisi varmı varsa nası bi orantı var ? öss ne yapmalıyım yani
2- moskowa devlet üniversitesinde ücretli okumaya karar verdikten sora ne yapmam gerekli burda össde barajı geçmelimiyim barajı 1.bölümden mi 2.bölümden mi geçmeliyim
3- evrakları nerden tam şekilde öğrenebilirim ve hazırladıktan sora nereye yollamalıyım
4- moskowa devlet üniversitesiyle ingilizce iletişeme geçmem için ne gerekli ???

lütfen bilgisi olan arkadaşlar ve orda okuyan arkadaşlar msni mi eklesin gerçekten yardıma ihtiyacım var soru cevap yaparken aklıma gelicek birkaç soru daha olduğundan eminim alper_angel_love@hotmail.com saygılar ...

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzr Kas 16, 2008 4:39 pm 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

alper ciğim bak moskowa devlet üniversitesinde ücretsiz okuyabilmek için össde belirli bi puan veya diploma puanın bi ilgisi varmı varsa nası bi orantı var ? öss ne yapmalıyım yani derken!
ALINTI!1:)ilker07728th June 2007, 12:17 PM
Rusça gerçekten zor bil dil. Benim bir arkadaşım Dil Tarih ve Coğrafya Rus Dili bölümünü 2. olarak bitirdi, 1 yıl rusya da dil eğitimi aldı ve KPDS den ancak 70 alabildi. Ben TÖMER de 9 kur bitirdim (toplam 12 kur) ve KPDS den ancak 40 alabildim. Ancak rusça konuşma durumumun Rus Dili Bölümünden yeni mezun olanlardan daha iyi olduğunu söylüyorlar ve ruslarla da konuşurken rahat anlaşabiliyorum ancak mutlaka Rusya da ya da Belarus ta dil eğitimi şart. İş durumu ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim: Rus ekonomisi her yıl 40 milyar dolar artı veriyor ve Rusya gittikçe zenginleşiyor (10 yıl önce bir rus mühendis Moskova da 200 dolar maaş alırken şimdi 2000 dolardan fazla alıyor). Ayrıca Türkiye ile Rusya arasında ticari ilişkiler de gittikçe artıyor. Çok iyi Rusça ve yanında İngilizce bilen biri rahatlıkla iş bulabilir.

moskowa devlet üniversitesinde ücretli okumaya karar verdikten sora ne yapmam gerekli burda össde barajı geçmelimiyim barajı 1.bölümden mi 2.bölümden mi geçmeliyim
ALINTI2:)Örneğin, Norveç'te üniversite eğitimi ücretsiz. Okul harcı da yok. Yaşam maliyetleri ise yıllık 6 bin euro civarında. Almanya'daki devlet üniversitelerinde yabancı öğrencilere yıllık 80 euro'ya eğitim şansı tanıyor. Bunun için ÖSS'de 4 yıllık bir fakülteye yerleşmeye hak kazanmak ya da üniversitede eğitim görüyor olmak yeterli. Fransa'daki devlet üniversiteleri de Türk öğrencilere sadece üniversite harcı ödeterek eğitim fırsatı sunuyor. Bu arada, yurtdışında hem okuyup hem çalışmak isteyenler için de cazip fırsatlar olduğunu belirtelim...
NEDEN RUSYA ?
Rus Üniversiteler yabancı öğrencilerin dikkatini çekiyor!

Rus üniversitelerin itibarı hiç bu kadar yüksek olmamıştır.

Rusya dünya aydın elitinin çekim merkezi haline geliyor.

Rusya özellikle dil (Rusça ve yerel diller), mühendislik (nükleer, uçak, makina, kimya, genetik, inşaat), tıp ve sosyal branşlarda (tarih, siyaset, uluslararası ilişkiler, sosyoloji) eğitim almak isteyen öğrenciler için cazip bir ülkedir. NOBEL ödülleri sahibi birçok bilimadamı Rusya üniversitelerinde öğrenci yetiştirmektedir. Birçok üniversite ve enstitü dünya çapında üne sahiptir.

Diploma ve akademik derecelere denklik alma konusunda sorun yoktur. Ancak, Rusça ve yerel diller haricinde dil alanında ve tıp-mühendislik alanlarında alınan diploma ve akademik derecelerin denkliği uzun ve zor bir süreç gerektirmektedir. 2010 yılından itibaren Rusya ve Türkiye’nin AB eğitim birliği alanına (Bolonskiy Proyekt) girmeleriyle bu sorun da kalkacak ve diploma ve akademik dereceler otomatikmen her iki ülkede de tanınacaktır.

Dünya sürekli değişiyor. Anne-babamızın hayal edemeyecekleri perspektifler bugün bizim önümüzde serilmiştir, bunlardan biri yurt dışında okumak. Yabancı dil, değişik kültür ve ülkelerin temsilcileri ile çalışabilme becerisi başarılı kariyer için vazgeçilmez oldu bugün. Dolayısıyla daha çok öğrenci yurtdışında yüksek tahsil görmeyi tercih ediyor. Yabancı bir ülkede eğitim görmeye karar vermek zor, ama tüm getirilerini ölçerseniz okumaya değer. Eğer meslek tercihinizi yaptı iseniz, ikinci önemli soru çıkıyor karşınıza: sizin için en uygun ülke hangisi? Okumak için nereye gidersiniz? Bu soruya önereceğimiz cevap Rusya Federasyonu.
Rusya Federasyonunun uluslar arası itibarını ve prestijini abartmak imkânsızdır. O, önde gelen siyasi ve ekonomik güçtür, BM’nin daimi üyesidir, “büyük sekiz” devletin arasında, (sekiz tane gelişmiş devletlerin birliğinde Almanya, Rusya, ABD, İtalya, Fransa, İngiltere, Kanada, Japonya) hatırı sayılır bir konuma sahiptir. Hızlı ekonomik büyüme, ülkenin tüm faaliyet alanlarının gelişmesini sağlıyor ve halkın yaşam standardını yükseltiyor. Şu an Rusya sahip olduğu altın ve döviz rezervine göre dünyada üçüncüsüdür. Rusya dünyada en büyük doğalgaz ihracatçısıdır, petrol ihracatında ise ikincidir. Son yıllardaki büyük ekonomik ilerleme, gelişen doğalgaz ve petrol sanayisinin gelirlerini verimli planlanmasından kaynaklanıyor.
GSMH’nın % 5.4’ü her yıl eğitim alanına aktarılıyor, bu rakam gelişmiş devletlerin eğitim ödeneklerine eşittir. 2006–2010 yıllarında Rusya’da eğitim alanının gelişmesi özel ulusal proje kapsamına alındı, proje gereği eğitim alanının finanse edilmesine özel ilgi gösteriliyor. En kaliteli eğitim kurumlarına ayrılan ödenekler uygulamalı ders ve ilmi araştırmalar için orijinal alet alımı, teknik bazın yenilenmesi ve yeni eğitim müfredatının oluşması için kullanılıyor. Rus üniversitelerin laboratuarlarında bulunan aletlere dünyanın en ünlü üniversitelerinde bile rastlanmıyor. Öğrenciler okul yıllarında bu son model aletlerde çalışmaya başlıyorlar ve bulunmaz bilgi ve becerileri öğreniyorlar. Avrupa, Yakın ve Uzak Doğu, Afrika, Asya, Amerika vatandaşları Rusya’da okumayı tercih ediyorlar. Mesleğinde mutlak liderliği amaçlayan herkes için Rusya’da eğitim almak gerekir!
Rusya’da okumak isteyenlerin çoğu bunu gerçekleştirebilir. Rus devletinin yabancı vatandaşlar için yaratığı şartlar sayesinde geçen sene 200 aşkın ülkeden 110 000 yabancı öğrenci ülkeye gelmiştir. Yabancı öğrencilerin Rus üniversitelerinde okuma masrafları devlet tarafından sübvanse ediliyor. Öğrenci, okul masrafların %10 ile % 20 bir dilimini ödüyor, bu oran seçtiği eğitim dalına göre yaklaşık 12 000 USD buluyor. Yabancı öğrenci için yıllık okul harcı, kitap parası dâhil, seçtiği bıranşa göre ortalama 1000–2500 Avro, öğrenci yurt masrafı ayda 50 Avro, yıllık hayat ve sağlık sigortası 100 Avro, aylık gıda masrafı, bulunduğu şehre göre aylık 100 – 300 Avro arası değişiyor. Rusya’daki öğrencinin toplam ortalama yıllık masrafı eğitim, barınma, sigorta ve beslenme dâhil, yaklaşık 4000 –6000 Avro. Sadece beslenmeye 1000 Avro harcanan diğer Avrupa ülkelerine nazaran bu rakam çok düşük.
Rus üniversitelerine başvuran öğrenciler tıp, mühendislik, iktisat, fen ve sosyal bilim dallarında 500 aşkın meslek arasında seçim yapabilirler. Rağbet gören bilim dallarında sadece Rus dilinde değil, İngiliz ve Fransız dillerinde de ders veriliyor.
Rusya’da yüksek tahsil iki şemaya göre yapılabilir: 5 yıl okuyup uzmanlık derecesini alabilirsiniz veya 4 yıl okuyup bakalorya derecesini alıp sonra 2 yıllık eğitimden sonra mastır derecesini alabilirsiniz. Uzman ve mastır diplomasını aldıktan sonra yüksek lisans eğitimine devam edebilirsiniz. Yüksek lisans eğitimini için dünyada var olan bilim dallarından birini seçebilirsiniz.
Birçok ülkeyi bağlayan hükümetler arası antlaşmalar sayesinde Rus devlet üniversite diplomaları tüm dünyanın ülkelerinde tanınıyor. 45 Avrupa ülkesinin ve ABD’nın imzaladıkları, eğitim evraklarının karşılıklı tanınmasına dair “Bologna anlaşmasına” göre Rus üniversitelerin diplomaları tüm Avrupa ülkelerinde tanındığı gibi Avrupa ülkelerinin üniversite diplomaları da Rusya’da tanınıyor. Mezun olan başarılı öğrenciye verilen diplomaya ek olarak Avrupa Eki veriliyor. Bunun sayesinde öğrenciler eğitimini veya iş hayatını her hangi bir Avrupa ülkesinde devam ettirebilirler.
Günümüzün mezunu, dünyamızın her hangi bir noktasında iş hayatına atılabilir. Rus üniversitelerden mezun olan uzmanlar uluslar arası emek gücü piyasasında aşırı taleple ve saygınlıkla karşılanıyorlar. Onlar büyük uluslar arası holdinglerde, özel sektörün idari organlarında ve hükümet makamlarında çalışıyorlar. Rusya’da okumak klasik temel eğitim almak, mesleki beceri ve Rus dilini öğrenmek için muhteşem bir şanstır. Rusya eğitim kalitesi, kültür ve ilmi ile ünlüdür. Emin olun ki parlak gelecek için Rusya’nın her hangi bir şehrinde, her hangi bir üniversitesinde istediğiniz meslekte eğitim almak sizin için çok faydalı, ilginç ve en iyi seçenektir.
Gezegenimizin %12’ni işgal eden, dünyanın en büyük ülkesi ve yine dünyanın en iyi eğitim sisteminden birisine sahip olan Rusya’yı kendiniz için keşf edin. Rusya nüfusun eğitim seviyesi bakımından birkaç yıldır lider durumdadır; nüfusun %99,6 okuryazardır ve dünyaya ilim, edebiyat ve sanat âlimlerini, çok sayıda Nobel ödülüne laik görülen bilim adamlarına eğitim vermiştir. Rusya kozmosu keşif eden ülkedir ve ilmi araştırma ve ilmi başarılarda liderdir. Bu ülkede dünyanın 200 aşkın devletinden 110 bin öğrenci okuyor, bu ülkede okumak cazibelidir, kolaydır ve prestijlidir.

evrakları nerden tam şekilde öğrenebilirim ve hazırladıktan sora nereye yollamalıyım

ALINTI3:)RUSYA'DA EGITIM SISTEMI
Rusya yüksek öğrenim sistemi dünyada özel bir yere sahiptir. İleri ve gelişkin eğitim yöntemleri ve bilimsel araştırmaları ile Rus yüksek öğrenim standardı dünyada en iyiler arasında kabul edilmektedir. Rusya yüksek öğrenim programları ululararası tanınırlık kazanmış ve UNESCO sıralamalarında üst sıralarda yeralmaya başlamıştır.

Rusya eğitim sisteminde bütün eğitim programları iki çeşittir.

Genel eğitim

Profesyonel/ mesleki eğitim
Genel eğitim, kişinin entelektüel, ahlaki, duygusal ve fiziksel gelişiminin yanı sıra, genel kültür seviyesini şekillendirmeyi; kendisini sosyal hayata adapte etme kabiliyetini geliştirmeyi ve bilinçli bir profesyonel/mesleki eğitim programı seçimi yaparak yoluna devam etmeyi mümkün kılacak temelleri hazırlamayı amaçlamaktadır.

Okul-öncesi eğitim

İlk genel eğitim (4 yıl);
Temel genel eğitim (5 yıl);
İkinci (tam) genel eğitim (2-3 yıl)
1985 öncesinde on yılı kapsayan genel eğitim, daha sonra on bir yıllık bir öğrenim süresine göre düzenlenmiştir. Bu durumda, öğrenciler orta öğrenimlerini 17-18 yaşlarında tamamlamaktadırlar. Ayrıca, kısmi-süreli eğitim ve sanat eğitimi için 12 yıllık okullar vardır. Günümüzde genel eğitim sistemi 21,2 milyon öğrencinin kayıtlı olduğu 67.200 eğitim kurumunu içine almaktadır. Genel eğitim okullarının resmi adı Genel Orta Dereceli Okul (Secondary General School)'dur. Son yıllarda devlet ve özel teşebbüs tarafından Gymnasium ve Lyceum denilen yeni tip okullar kurulmaya başlanmıştır. Gymnasium ve Lyceum'da öğrenim süresi Genel Orta Dereceli Okullarınkini geçebilir ve eğitim programları daha ileri seviyede olabilir.
Öğrencinin gerçek anlamda minimum seviyede yükleneceği şekilde gerekli olan şeyleri devletin kanun haline getirdiği Genel Eğitim Temel Müfredatı 1993'de geliştirildi ve benimsendi. Temel müfredat, öğrenimin zorunlu olduğu alanları ve ileri seviyelerde de belirli mesleklerin uygulaması için gerekli temel becerileri belirler. Öğrenimin bu gerekli alanlarına ek olarak, Temel Müfredat, okulun bulunduğu belirli bir bölgeye has bilim dallarına ve öğrencilerin ilgi alanlarına yönelik seçmeli derslere olanak sağlar. Pratikte her okul Temel Müfredatı temel alarak kendi müfredatını hazırlar.
Rusya, Temel Müfredata dayanan ve ileri seviyede programlar sunan gelişmiş okullar ağına sahiptir. Bu ileri düzeyde programlara şu yollarla ulaşılabilir:
- Yabancı dil, matematik, fizik gibi seçmeli derslerde ileri düzeyde programlar sunan okullar yoluyla
- Gelişmiş okul dışı etkinlikler ve böylece de güzel sanatlar, felsefe, ekonomi, spor ve diğer benzer alanlarda derinlemesine çalışma imkanı sunan okullar vasıtasıyla
- Son sınıf öğrencilerinin, yüksek öğretim kurumlarından gelen bir özel öğretmen gözetiminde çalıştığı ve eğitim kurumlarının olanak ve akademisyenlerinden faydalandıkları okullar yoluyla.
İlk genel eğitim ve temel genel eğitim zorunludur. Öğrenciler, temel genel eğitimi tamamladıklarında (9 yıllık bir program) final sınavlarına girerler. Sınavı geçerlerse Temel Genel Eğitim Sertifikası almaya hak kazanırlar. Devlet Final sınavlarındaki sonuçlara göre öğrenciler, eğitimlerine devam etmeye teşvik edilir ya da edilmezler. Sertifika, öğrencinin ya orta öğrenim ya da üniversite seviyesinde olmayan bir yüksek öğretim programında mesleki eğitim görmeye uygun olup olmadığını gösterir.
Genel Orta Öğrenim Sertifikası: 1993'ten önce Genel Orta Öğrenim Sertifikası, 11 yıllık okul programını tamamlayıp Devlet Final Sınavlarında başarılı olan öğrencilere verilirdi. Okulu bitirme sertifikası (Genel Orta Öğrenim Sertifikası), öğrencinin ne tür bir profesyonel eğitime devam edebileceğini gösterir: Mesleki eğitim ya da hem üniversite seviyesinde olmayan hem de üniversite seviyesinde yüksek öğrenim.
Son birkaç yılda sayısız özel okul açılmıştır. Bunların ulusal olarak tanınmış sertifikalar (devlet formatında sertifikalar) verme ruhsatı elde etmeleri devlet okullarıyla denklik prosedürlerindeki başarılarına bağlıdır. Denkliği olmayan kurumlar tarafından verilen sertifikalar daha yüksek öğretim kurumlarına geçiş hakkı sağlamaz.
Mesleki eğitim, kişinin mesleki bir yetenek kazanması sürecinde sürekli gelişimini ve bir mesleği icra etmek üzere mezunları hazırlamayı amaçlamaktadır. Rusya Federasyonu'nda genel eğitim programları dışındaki bütün programlar, diploma ve derece verip mesleki nitelikler kazandırdıkları ve meslekleri icra etme hakkı sağladıkları için profesyonel eğitim programları olarak adlandırılırlar. Profesyonel eğitim programları şunları kapsar;

Mesleki eğitim

Üniversite seviyesinde olmayan yüksek öğretim;
Üniversite seviyesinde yüksek öğretim;
Doktora programını da içeren lisans üstü eğitim

Tamamlayıcı eğitim

Mesleki eğitim, genellikle nitelikli iş gücü temeline dayanan yetenekli elemanlar yetiştirmeyi amaçlar. Bazı mesleklerle birlikte mesleki eğitim genel orta öğrenime dayanabilir. Toplam 4.166 öğretim kurumunda 1.700.000 öğrenci mesleki eğitim programlarına kayıtlıdır. Mesleki eğitim programlarına katılmak için herhangi bir giriş sınavı gerekli değildir.

Üniversite seviyesinde olmayan yüksek öğretim

Orta öğrenim sonrası, akademik derece kazandırmayan programları kapsar. Bu tür programlara giriş rekabet gerektirir ve çoğunlukla tamamlanan orta öğrenime bağlıdır. Ancak, bazı programlar için temel genel eğitim (derece 9) yeterlidir. Mezunlar, ya mesleki faaliyetlere devam etmeye ya da üniversite seviyesinde yüksek öğrenim kurumlarına girme yolunu aramaya hak kazanırlar. Üniversite seviyesinde olmayan yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlara kredi verilebilir veya kısaltılmış programlar sunulabilir.

Üniversite seviyesinde yüksek öğretim

Şubeleri dahil 1600 civarında devlet ve 1900’a yakın özel teşebbüs tarafından kurulmuş üniversite seviyesinde yüksek öğretim kurumu vardır. Mezunlar şu diploma ve derecelere hak kazanırlar:
Intermediate Diploma (en az iki yıllık bir çalışma)
Bakalavr Derecesi (en az dört yıllık bir çalışma)
Specialist Diploma (5-6 yıllık bir çalışma)
Magistr Derecesi (4 yıllık Bakalvr mezunu olarak 2 yıllık bir çalışma)
Lisans üstü eğitim, profesyonel gelişim, araştırma ve öğretme kabiliyetlerini geliştirmek için fırsat sunar ve ileri seviyede akademik derecelere kapı açar:
Candidate of Sciences (Kandidat nauk. Avrupa standardında PhD yani Doktora olarak geçer.)
Doctor of Sciences (Doktor nauk)
Candidate of Sciences'in ilk derecesi aspirantura denilen doktora programlarıyla Specialist diploması ya da Magistr derecesini aldıktan sonra elde edilebilir. Yüksek öğretim ya da araştırma kurumlarında düzenlenen bu programlar en az üç yıllık bir çalışmayı gerektirir ve bir tez savunmasıyla son bulur. Doktorayla ilgili ikinci derece (Doctor of Sciences) ülkedeki en yüksek akademik derecedir. Candidate of Sciences derecesini takiben daha ileri düzeydeki çalışma ve araştırma sürecinden sonra elde edilebilir ve çok önemli bir tez savunması gerektirir.
Tamamlayıcı eğitim, vatandaşların, devletin ve toplumun farklı ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bir eğitim programı sunar.

RUSYA'DA ALAN PUANI SARTI YOK !

Rusya'da, Sosyal bilimlerin her dalinda temel ve uygulamali lisans ve yüksek lisans egitimi sunan üniversitelerin yani sira, yalniz belirli bir alanda ya da birçok degisik alanda lisans ve yüksek lisans egitimi sunan akademiler ve bagimsiz yüksek ögrenim kurumlari ile enstitüler bulunuyor.

Rus üniversitelerinin bir diger cazip yönü ise kabul kolayligi. Mezun oldugunuz lise türü ne olursa olsun Rusya'daki üniversiteler, alan puaniyla ilgili hiçbir sart aramiyorlar. Seçim kriterleri, yüksek ögretim kurumlarinin kendi kurallarina göre isliyor.

Üniversitelerin birçogu yabanci ögrencilere yönelik programlari Ingilizce sunarken, tercihini Rusça'dan yana kullananlar da yüksek ögretim kurumlarinin düzenlendigi özel hazirlik kurslarina katilarak egitimini Rusça sürdürebiliyor. Ayrica bazi üniversiteler ise her iki dilde egitim imkani da sunuyor. Rusya, kurumlar açisindan da sosyal çevre açisindan da zengin olanaklar sunabilecek potansiyele sahip bir ülke.

Rusya üniversitelerinin sundugu sosyal imkanlar ve okullarin uluslararasi imaji oldukça iyi. Özellikle soguk savas sonrasinda, uluslararasi egitimi ve yabanci ögrencileri bir disa açilim kapisi olarak gören Rusya'da hem egitime hem de yabanci ögrenciye büyük önem veriliyor.

Yurtdisi egitim için adres seçiminde egitimin yaninda ülkenin de etkili oldugunu düsünürsek genis bir cografya ve bu cografya üzerinde farkli kültürlere sahip olan Rusya'nin kuvvetli bir alternatif oldugunu söyleyebiliriz. Maliyetinin düsük olmasinin yani sira, egitim kalitesi, tarihi kentleri, zengin kültür ve tarih mirasi ile Rusya güzel bir yurtdisi alternatifi olmayi hak ediyor. Rusça'nin dünya klasiklerine dilini veren etkin bir edebi dil olusu da Rusça'yi ögrenmek için yeterli bir sebep olarak görülebilir.

Başa Dön

Mesaj Başlığı: SIKÇA SORULAN SORULAR ALINTI
MesajGönderilme zamanı: Pzr Kas 16, 2008 4:43 pm 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde Dil Eğitimi almak istiyorum. Dil Eğitimime ne zaman başlayabilirim?

Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinin Rusça Dil eğitim kursları Ekim ayinin ilk haftası itibari ile başlamaktadır.
Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde dil eğitimine gitmek için ne kadar önce başvurmalıyım?

Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde dil eğitimine gitmek isteyen kişilerin sitemizdeki iletişim bölümündeki bilgilerden yararlanarak yetkili kişilerle irtibata geçmeleri gerekmektedir. En az iki ay önce kişinin başvuru yapması tavsiye edilir.
Dil eğitim programı bitiminde sertifika alacak mıyım?

Dil eğitim programını başarı ile bitiren öğrencilere Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesi tarafından sertifika verilmektedir.
Dil eğitimi alacağım sınıfın mevcudu ne olacak?

Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinin derslikler teknik donanımlara sahip ve altışar kişiliktir.
Ders verenler Türk mü yoksa Rus eğitmenler midir?

Eğitmenlerimiz ise Rus Dili Edebiyatı Bölümünü bitirmiş konularında uzman, kariyer sahibi, profesyonel Rus Eğiticilerdir.
Dil eğitimine gideceğim okulda benden başka Türk öğrenci olacak mı?

Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde Rusça dil eğitimi almak isteyen ve üniversitede lisans öğrenimi almak isteyen Türk öğrenciler vardır.
Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde dil eğitimi için yaş sınırlaması var mı? Yetişkinler için programlar var mı?

Dil eğitimi için hiçbir yas sınırlaması yoktur. Öğrenim almak isteyen herkes başvuru yapabilir.
Bu sene liseden mezun oldum. Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde okuyabilmem için ÖSS sınavına girmiş olma şartı aranıyor mu?

Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde okuyabilmek için ÖSS sınavına girmeye ihtiyaç yoktur. Ancak mezun olduktan sonra YÖK e denklik başvurusu yapabilmek için ÖSS giriş belgesi gereklidir.
Belgorod Teknploji Devlet Üniversitesinde üniversite eğitimi almak istiyorum şartlar nelerdir?

Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde lisans eğitimi alabilmek için en önemli şart lise mezunu olmaktır.Kişilerin 4 yıllık barajı geçmesi gerekmektedir.
Lise mezuniyet ortalamam iyi fakat Rusçam yok Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde eğitim alabilir miyim?

Rusçası yeterli olmayan kişiler Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinin Rusça Hazırlık fakültesinde eğitimini basari ile bitirdikleri takdirde Üniversitede eğitim almaya hak kazanırlar.
Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde üniversiteler ne zaman başlar ve biter?

Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde eğitim-öğretim yılı Eylül ayinin başında başlayıp, Mayıs ayının sonunda bitmektedir.
Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesinde Üniversite başvurusu için ne tür belgelere ihtiyacım vardır?

Öğrenci diplomasi Apostili (uluslararası geçerlilik belgesi. Valilik tarafından.) yapılması gerekmektedir.Okuyacak öğrencinin diplomasinin Rusçaya çevirisi yapılarak noterden tasdiklenmesi gerekmektedir.
Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesi şehir merkezinde midir?

Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesi bulunduğu eyaletin şehir merkezindedir. Belgorod Teknoloji Devlet Üniversitesine bağlı bütün fakültelere ulaşım oldukça basittir. Ayrıca üniversitemizden ulaşım için tramvay, otobüs, troleybüs ve minibüs (маршрутка-marşrutka) gibi ulaşım araçlarından faydalanabilirsiniz.
Üniversitenin bulunduğu Belgorod şehri Rusya'nın neresindedir?

Belgorod şehri Rusya Federasyonu'nun batı bölgesinde bulunan, Ukrayna Kharkov şehri ile sınır Moskova ile Türkiye'nin arasında bulunmaktadır.
Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında saat farkı nedir?

Rusya(Belgorod) Türkiye'den saat farkı olarak bir saat ileridedir. Örneğin; saat Türkiye'de 16.00 iken Rusya'da 17.00 olmaktadır.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: Pzr Kas 16, 2008 4:43 pm 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

http://www.maviedu.com/mavirus/index.ph ... &Itemid=50

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 45 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz