RUSYADAYIZ.biz

RUSYA-TÜRKİYE Forumları
 SSS •  Ara •  Kayıt •  Giriş 
Zaman: Prş Oca 08, 2009 8:52 pm

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 45 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Moskova Devlet Üniversite (Lomonosov)
MesajGönderilme zamanı: Cum Eki 27, 2006 7:42 pm 
Site Admin
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi

Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Rusya’nın en eski üniversitesidir.

Moskova Üniversitesi Çariçe Elizaveta Petrovna’nın emri ile 12 (25) Ocak 1755’de büyük Rus bilimadamı Mikhail Lomonosov insiyatifiyle kurulmuştur. Moskova Üniversitesi’nin kuruluş günü Rusya’da Öğrenci Günü olarak kutlanmaktadır.

Moskova Üniversitesi, Dünü ve Bugünü

1755 yılında Moskova Üniversitesinin üç fakültesi vardı: Felsefe, Hukuk ve Tıp. Şuanda ise 27 fakültesi vardır: Mekanik ve Matematik, Ölçümsel Matematik ve Sibernetik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya, Ziraat, Temel Tıp, Tarih, Filoloji, Felsefe, Yabancı Diller, İktisat, Gazetecilik, Hukuk, Pisikoloji, Sosyoloji, Asya ve Afrika Çalışmaları Enstitüsü, Halkla İlişkiler ve Sosyal Çalışmalar, Özdeksel Bilimler, Pedagoloji, Sanat, Uluslararası İlişkiler, Biomühendislik ve Bioenfermasyon, Süren Eğitim. Uluslararası Eğitim Merkezi.

Lisansüstü öğrencileri dahil toplam öğrenci sayısı 40,000 civarındadır. Akademisyen sayısı ise 9,000 kadardır. Bunlardan 7,000 kadarı ise Doktora (PhD) sahibidir. Uluslararası öğrenci sayısı devamlı olarak artmaktadır. Üniversite 80 ülkeden 4,000’den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Geçtiğimiz bir kaç yılda nitelikli eğitim dalları Üniversite’de kurulmuş ve hızlı bir gelişim göstermiştir, Rusya’da ki eğilime uygun gelişmiş uzmanlar yetiştirmiş ve çalıştırmıştır. Sonuç olarak Üniversite lisansüstü ve doktora öğrencilerine ülkedeki en kasamlı ve geniş olanakları sunmaktadır. 5,000’den fazla lisansüstü ve doktora öğrencisi bu alanlara kayıt olmuştur. Lisanüstü öğrencilere sunulan yeni alanlar hızla artmaktadır. Ayrıca uzmanlık enstitüleri, çalışma merkezleri ve uluslararası eğitim merkezleri bulunmaktadır. Öğretmenler ve araştırmacılar arasında eğitim kursları da çok popülerdir.

Eğitimin esas doğası bilimsel birlik çalışması, teorik ve uygulama üzerinde oturmaktadır. 500’ün üzerinde bu yolda uzmanlaşmış müfredat bulunmaktadır.

Uluslararası Bağlantılar

Üniversite içinde UNESCO ve Dünya Bankası’nın dahil olduğu bir çok dünya lideri kuruluşla birlikte çalışmaktadır. Üniversite çeşitli uluslararası kurumlara üyedir, ve her kıtadan bir çok üniversite ile 350’den fazla değişim, araştırma, ve işbirliği anlaşmasına sahiptir. Ayrıca Moskova Devlet Üniversitesi eski SSCB üniversiteleri arasındaki işbirliğinin merkezi durumundadır. Rektörümüz, Profesör Doktor V.A.Sadovnichii, Avrasya Üniversiteler Birliği’nin başkanıdır.

Birçok saygın aydın, halk ve devlet liderine Moskova Devlet Üniversitesi Fahri üye, Fahri Doktor, Fahri Professör derecesi vermiştir. Ünlü Alman Şairi J.Goethe, Hindistan’ın ilk Başbakanı Jawaharlal Nehru, eski ABD Başkanı Bill Clinton, Norveçli Bilimadamı Thor Heerdaal bunlardan ilk akla gelen kişilerdir.

Yukarıdaki yazı Moskova Devlet Üniversitesinin resmi tanıtım yazısıdır ve Türkçe'ye çevirisi tarafımdan yapılmıştır.

Moskova Devlet Üniversitesi konusunda merak ettikleriniz ve bilmek istediklerinizi buradan sorabilirsiniz. Ayrıca yine bu üniversitede okuyan arkadaşlarımız üniversite hakkındaki yorumlarını burada yapabilirler.

Moskova Devlet Üniversitesi 'nden fotoğraflar için: http://www.rusyadayiz.biz/foto_mgu.htm

En son Erkin tarafından Sal Şub 20, 2007 8:23 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Moskova Devlet Üniversite (Lomonosov)
MesajGönderilme zamanı: Sal Oca 02, 2007 9:25 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

meraba aranıza yeni katıldım. türkiyenin iyi liselerinden birisinde öğrenciyim ve küçüklüğümden beri bir rusya aşkı var içimde. moskovada okumak isterim. hele hele Lomonosov da okumak en büyük arzum olur heralde.
kayıt şartlarını söyleyebilirseniz çok memnun olurum

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: Çrş Şub 07, 2007 3:15 am 
Yeni Üye
Yeni Üye

Arkadaşlar merhaba.Nisan 2007 gibi Lomonosov da 9 aylık rusça kursuna başvuru yapmak üzereyim.Üniversitede 4 yıl rusça dersi aldım haftada 4 saatten.Gerçi pek işe yaradığı söylenemez.Şimdi ise 3 aydır rusça kursuna gitmekteyim.Tavsiyeleriniz ne olur?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: Çrş Mar 14, 2007 3:19 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

arkadaşlar rusyada tıp okumaya gidicem 2007 haziranda gitmeyi düşünüyorum ama fazla bilgim yok yardımcı olabilirimisiniz. özellikle yurt imkanları ve dil sorununu nasıl çözebiliriz...

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: Cum Nis 27, 2007 2:32 am 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

ilk önce mgu nun hazırlık bölümünde hazırlık okuyacaksın. Daha sonra ise kendi bölümüne geçtiğinde 4 senelık bi sözleşme yapacaksın... Yurdunu okul saglıyor ama regıstre imkanları değişmediyse bu sene 101.2007 tarıhınde değişti. Evde kalabiliyorsun

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: Cum Nis 27, 2007 9:52 am 
Site Admin
Site Admin
Kullanıcı avatarı

cozrt yazdı:
arkadaşlar rusyada tıp okumaya gidicem 2007 haziranda gitmeyi düşünüyorum ama fazla bilgim yok yardımcı olabilirimisiniz. özellikle yurt imkanları ve dil sorununu nasıl çözebiliriz...

YAnliz TIPin Turkiyede denkliginin olmadigini biliyorusnuz degilmi ?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: Cum Nis 27, 2007 9:54 am 
Site Admin
Site Admin
Kullanıcı avatarı

resulshn yazdı:
Arkadaşlar merhaba.Nisan 2007 gibi Lomonosov da 9 aylık rusça kursuna başvuru yapmak üzereyim.Üniversitede 4 yıl rusça dersi aldım haftada 4 saatten.Gerçi pek işe yaradığı söylenemez.Şimdi ise 3 aydır rusça kursuna gitmekteyim.Tavsiyeleriniz ne olur?

Turkiyede sadece Gramer ogrenirsiniz zaten ki oda burda cok isinize yarar..!

Tavsiyem MOskovaya gelip Pratik yapmaniz.Universite onemli degil sadece az Turk olan bi yer secmeniz rusca ogrenebilmek icin.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: Cum Nis 27, 2007 3:45 pm 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

Mgu ya başvuru için :
:!: Pasoport fotokopisi
:!: Lisedeki gördüğünüz notların 3 yıllık ortalaması ve notlar(Noter tastıklı)
:!: Kan tesi (hiv)
:!: Noterli diploma tastiği ve Fotokopisi
:!: 12 Adet fotoğraf
:!: Sağlık raporu
:!: Okuldan bir yazı uzaklaştırma yada ceza almadığınıza dair.

Bu evrakları metro profsoyuznayadakı ulitsa kırjıjınovskayadakı dom 24 binasına teslım ettıkten sonra okul uyguun görürse size bir davetıye yollayacaktır bu davetiyeyi siz size uygun olan Türkiyede bulunnan rus büyükelçiliğinden vizeye çevirip gelebilirsiniz. Vize size sure olarak 30 gun olarak verılecetır. Okul size burada oturma izninizi verecektır.

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Moskova Devlet Üniversite (Lomonosov)
MesajGönderilme zamanı: Cum Nis 27, 2007 10:25 pm 
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

the_doctor yazdı:
meraba aranıza yeni katıldım. türkiyenin iyi liselerinden birisinde öğrenciyim ve küçüklüğümden beri bir rusya aşkı var içimde. moskovada okumak isterim. hele hele Lomonosov da okumak en büyük arzum olur heralde.
kayıt şartlarını söyleyebilirseniz çok memnun olurum

Arkadasim her okulun kayit sartlari farklidir. Sen oncelikle hangi bolumde okuyacagina karar ver daha sonra bu okulun denkligini Tr. taniyormu bunu ogren. Ondan sonrasi parayi bastirip okuyorsun. Bu kadar

Başa Dön

Mesaj Başlığı: mrb moskova ünv tıp okumak istiyorum fiat-dil
MesajGönderilme zamanı: Pzr Nis 29, 2007 5:11 pm 
Yeni Üye
Yeni Üye

Dediğimgibi arkadaslar moskovada tıp okumak ıstıyorum dili ingilizce okuyamazmıyız birde ücreti ne kadar

acele bana ulaşırsanız çok sevinicemm lütfen:::

msn: ser-ard@msn.com

justous_tr@hotmail.com

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: mrb moskova ünv tıp okumak istiyorum fiat-dil
MesajGönderilme zamanı: Pzr Nis 29, 2007 7:15 pm 
Site Admin
Site Admin
Kullanıcı avatarı

fosil yazdı:
Dediğimgibi arkadaslar moskovada tıp okumak ıstıyorum dili ingilizce okuyamazmıyız birde ücreti ne kadar

acele bana ulaşırsanız çok sevinicemm lütfen:::

msn: ser-ard@msn.com

justous_tr@hotmail.com

TIP fakultesinin Tukiyede denkligi yok bunu biliyorsunuz umarim..

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: Pzt May 07, 2007 6:32 pm 
Site Admin
Site Admin
Kullanıcı avatarı

Moskova Devlet Üniversitesi'nde İngilizce Tıp yok.

Hatta Moskova'da hiç bir üniversitede yok bildiğim kadarıyla. St. Petersburg devlet Üniversitesi ve Kazan Devlet Üniversitesi'nde var diye hatırlıyorum.

Rusya'da İngilizce okumuş biri olarak Rusya'da kimseye İngilizce okumayı tavsiye etmiyorum. Rusya'da Rusça okunur.

Diğer önemli bir nokta ise Rusya'daki Tıp Fakültelerinin Türkiye'de denkliği yok glastnost'un söylediği gibi. Zaten olsaydıda Rusya'dan alacağınız Tıp eğitimi ile Türkiye'deki TUS sınavını biraz zor geçerdiniz. Malum dil farklı, tarz farklı vs.

Başa Dön

Mesaj Başlığı: slm
MesajGönderilme zamanı: Cum May 11, 2007 2:46 am 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

ucak muhendisligi bolumu hangi okulda var yada warmi

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: slm
MesajGönderilme zamanı: Cum May 11, 2007 1:56 pm 
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Kullanıcı avatarı

loups yazdı:
ucak muhendisligi bolumu hangi okulda var yada warmi

Mgu da olması lazım sanırım gum 2 de fakultenız

Başa Dön

Mesaj Başlığı: slm
MesajGönderilme zamanı: Cum May 11, 2007 2:02 pm 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

mgu tam acilimi nedir ayrica ucak muhendisliginde herseyi ogretmiyorlarmis dogru mudur

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 45 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 3 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: